Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο κατηγορούμενος σταθμάρχης, που έκανε λάθος το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη, κλήθηκε να καλύψει τα ρεπό των παλιότερων σταθμαρχών Λάρισας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Από το πρόγραμμα των βαρδιών του Μαρτίου στο Σταθμαρχείο Λάρισας, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος σταθμάρχης, που προφυλακίστηκε μετά από την απολογία του, για τουλάχιστον έναν μήνα, δεν θα έκανε άλλη βάρδια σε αυτόν τον σταθμό.

Για την ακρίβεια, δεν είχε ποτέ βάρδια τον Μάρτιο στον σταθμό της Λάρισας, αφού, βάσει των βαρδιών που είχαν αποφασιστεί, τον Μάρτιο θα είχε βάρδιες μόνο στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου.

Την ίδια στιγμή, η «Καθημερινή» φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρόγραμμα των βαρδιών του Φεβρουαρίου στο Σταθμαρχείο Λάρισας, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος σταθμάρχης ήταν σε υπηρεσία για 5η συνεχή νύχτα στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι, από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, που συνέβη το τρομερό δυστύχημα,  ο κατηγορούμενος σταθμάρχης δούλευε κάθε νύχτα σε έναν σταθμό όπου εργαζόταν για μόλις πέντε ημέρες!