Με την παραδοχή πως η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά ενισχύσεων ώστε να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν τους συγγενείς των 57 νεκρών αλλά και των τραυματιών που δοκιμάζονται μετά την τραγωδία.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται ειδική σύνταξη 1.655 ευρώ τον μήνα, διαγραφή οφειλών στο Δημόσιο και δανειακών υποχρεώσεων σε τράπεζες και απαλλαγή από φόρο κληρονομιάς ενώ παράλληλα δίνεται δικαίωμα διορισμού ενός μέλους στο Δημόσιο και μοριοδότηση στις προσεχείς 3 Πανελλαδικές Εξετάσεις, στους φοιτητές δικαίωμα μετεγγραφής σε άλλο ΑΕΙ καθώς και προτεραιότητα στη στέγαση στις φοιτητικές εστίες.

Ο Χρήστος Χούπας πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, είπε πως «είναι βάλσαμο τα μέτρα αυτά για τους συγγενείς των θυμάτων».

«Αν ο άλλος είναι πλούσιος, ούτε που τον νοιάζει η οικονομική βοήθεια. Εγώ όμως που δεν είμαι και που ζορίζομαι να σπουδάσω τα ίδια μου τα τρία μου τα παιδιά φυσικά και με νοιάζει. Έρχεται δηλαδή η πολιτεία και σε βοηθάει κι εσύ θα πεις όχι; Στο χωριό μου λένε ότι από τη ζημιά δεν έχεις κέρδος. Το παιδί μου δεν πρόκειται να μου το φέρει κανείς πάλι πίσω για όλα τα πλούτη της γης. Άρα, λοιπόν; Εγώ μπορώ να πω ότι δεν δέχομαι μια βοήθεια; Δέχομαι την οποιαδήποτε βοήθεια του οποιουδήποτε».

Ο κ. Μήτσκας πατέρας της άτυχης Ιφιγένειας είπε πως «αυτό που χάσαμε ο καθένας μας.. δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς οι περισσότεροι εστιάζουν στα χρήματα, δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα. Εγώ πιστεύω θα μας βοηθήσουν. Μιλώντας για τη δική μας οικογένεια έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1