Η αστυνομία και η πυροσβεστική ενημερώθηκαν για πυροβολισμούς σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Βάσει του WKRN, τρεις μαθητές μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βάντερμπιλτ και κατέληξαν λίγα λεπτά μετά. Νεκρός έπεσε και ο δράστης σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας για τον νεκρό δράστη, το Γραφείο Ερευνών του Τενεσί ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία τρέχουσα απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».

«Ανταποκρινόμαστε σε περιστατικό με ενεργό δράστη στο σχολείο Covenant School. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε πολλά θύματα», τόνισε νωρίτερα η πυροσβεστική υπηρεσία του Νάσβιλ στο Twitter.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Νάσβιλ επιβεβαίωσε ότι στο σχολείο έλαβε χώρα ένα συμβάν με «ενεργό δράστη», ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Παράλληλα, σε επόμενο tweet έγινε γνωστό ότι σε κοντινή εκκλησία δημιουργήθηκε χώρος, όπου μπορούν να πηγαίνουν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστες στην παρούσα φάση.

Το Covenant School, που ιδρύθηκε το 2001, λειτουργεί με τη στήριξη της εκκλησίας Covenant Presbyterian του Νάσβιλ, ενώ σε αυτό φοιτούν περίπου 200 μαθητές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου.