Στη δημοσιότητα έρχονται, νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 66χρονος λυράρης, Τάσος Ρεράκης, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανηλίκου, όπως προκύπτει από την έρευνα. Το 2018 προσέγγισε το 11χρονο- τότε- παιδί κάνοντάς του άσεμνες προτάσεις και χειρονομίες ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2020, τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη. Η δράση του μάλιστα, ήταν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Από το 2020, ανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο όπου ήταν γυμνός και στη συνέχεια, ο 66χρονος το ανέβαζε σε ειδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε δημιουργήσει προφίλ με τον ανήλικο, ενάντια στη θέληση του νεαρού αγοριού. Ακόμη, από τον Δεκέμβριο του 2022 ως τον Φεβρουάριο του 2023, ο λυράρης είχε κανονίσει τρεις συναντήσεις του αγοριού με διαφορετικούς άνδρες ώστε να συνευρεθεί μαζί τους ερωτικά.

Από την προανάκριση, έχει ταυτοποιηθεί ο ένας ο οποίος είναι γιατρός σε νοσοκομείο και τέθηκε ήδη σε αργία. Από την έρευνα προέκυψε ότι συναντήθηκε με το αγόρι αλλά δεν ολοκλήρωσε τη γενετήσια πράξη σε βάρος του.
Οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τις γενετήσεις πράξεις σε βάρος του ανηλίκου, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, πέρα από τη χρήση της ειδικής πλατφόρμας, ο 66χρονος είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ και στο Instagram μέσω των οποίων συνομιλούσε ο ίδιος με άλλους χρήστες ή ανάγκαζε τον ανήλικο να μιλά, στέλνοντας και σε αυτούς γυμνές φωτογραφίες του ανηλίκου.

Σήμερα το πρωί έγιναν έρευνες στα σπίτια του μουσικού και του γιατρού και κατασχέθηκαν: ένας σουγιάς, δύο φυσίγγια, δέκα κινητά, δύο κάρτες SIM, δύο κάρτες Micro SD, ένα tablet και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο λυράρης, έχει συλληφθεί για παράβαση περί όπλων ενώ ο γιατρός όχι λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Μιλώντας στο Mega, ο Νίκος Καλομοίρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τόνισε, ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του 66χρονου λυράρη.

«Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο».

Όπως λέει ο ίδιος, «έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση». Μάλιστα, όπως είπε, ο 66χρονος συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

Η μητέρα του παιδιού ήταν εκείνη που κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει καθώς είδε κάτι στο κινητό του και τον πίεσε ώστε να της πει τι είχε συμβεί, με τον ανήλικο να εμφανίζεται λυτρωμένος από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια. Βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, όπως λέει, σύμφωνα με το cretalive, για να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά εκείνα που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό.

«Να ανοίξουν τα στόματα» ζητά, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να «σπάσουν» τη σιωπή τους. Τότε μόνο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν πραγματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία παρά το αρχικό σοκ, δεν δίστασε να ζητήσει την συνδρομή των Αρχών ώστε να μάθει τι συμβαίνει στο παιδί της. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο και πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, οπότε και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της υπόθεσης.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» είναι το μήνυμα της μητέρας μέσω του cretalive. Για την ίδια και την οικογένεια της δεν είναι η δημοσιότητα το ζητούμενο. Προέχει η προστασία του παιδιού τους. Από ‘κει και πέρα όμως θα πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια σε όλο το βάθος και το εύρος της και να βρεθούν οι υπαίτιοι πίσω από τα κάγκελα.