Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στον ακριτικό Έβρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Ο πρωθυπουργός, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Πρωθυπουργός αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποτελεί πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης και η απόφαση μάλιστα είχε ληφθεί σε προγενέστρο ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το πρωθυπουργικό γραφείο τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν και αποφασίστηκε η εν λόγω επέκταση, αυτή θα προχωρήσει «κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης».