Σήκωσε τα χέρια ψηλά ακόμη και ο καλύτερος μαθηματικός, όταν του έθεσαν την… εξίσωση Ανδρουλάκη, με τον «άγνωστο χ» να παραμένει!

«Δεν βγαίνει!» ήταν η απάντηση. Η εξίσωση είναι λάθος από την αρχή της…» υποστήριξε ο διακεκριμένος μαθηματικός, που έχει λύσει χιλιάδες δύσκολα προβλήματα και έχει βραβευτεί εκατοντάδες φορές.

«Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας για πρωθυπουργός! Θα προτείνω άλλο πολιτικό πρόσωπο…» είπε στην ΕΡΤ και διαρκώς επαναλαμβάνει «όπου βρεθεί και όπου σταθεί» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, Νίκος Ανδρουλάκης. Φαίνεται ότι την απόφαση των Ελλήνων, όποια και εάν είναι αυτή, τη γράφει «ο κύριος πρόεδρος» στα παλιά του (εάν έχει) υποδήματα, για να μην πω κάτι άλλο, που διαρκώς επικαλείται ο ελληνικός λαός!

Τι μας λέει δηλαδή ο Ανδρουλάκης; Δεν με ενδιαφέρει ποιον θα ψηφίσεις και ποιον θέλεις για πρωθυπουργό. Εγώ θα σου πω ποιος θα είναι! Τον έχω…κρυμμένο και θα τονπαρουσιάσω την… κατάλληλη στιγμή. Τότε «κύριε πρόεδρε» γιατί να ψηφίσω; Αφού εσύ έχεις βρει τον άνθρωπο που θα μας…διοικήσει; Τον…κρυφό πρωθυπουργό;
Ο Ανδρουλάκης, επειδή κατάλαβε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-κ.λπ. πήγαινε δημοσκοπικά από το κακό στο χειρότερο, με την πρότασή του κατάφερε αυτές τις ημέρες, αλλά όπως φαίνεται και στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, όλοι να συζητούν και να ασχολούνται μαζί του! Βέβαια ό,τι και να κάνει, τα…κουκιά δεν του βγαίνουν! Και αυτό το γνωρίζει καλά.

Φοβάται όμως πως εάν πάμε σε δεύτερη επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση, σε δεύτερη Κυριακή, τότε είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί ο αριθμός βουλευτών που το κόμμα του θα εκλέξει. Έτσι σκέφτηκε την πρόταση της…εξίσωσης με τον «άγνωστο χ» για πρωθυπουργό!

Και την…ιδέα του αυτή, που όμοιά της δεν θυμάμαι να υπάρχει άλλη, υποστηρίζει με νύχια και με δόντια. Έχει μάλιστα αναθέσει και σεκάποιους βουλευτές και πολιτευτές του κόμματός του να…συνηγορούν γι’αυτό! Ασφαλώς υπάρχουν και οι άλλες, οι ήρεμες φωνές στο Κίνημα, που ομολογούν πως πρόκειται για λάθος πρόταση που θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Μάλιστα προ ημερών ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ήταν και υποψήφιος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε γι’αυτό, ήταν κατηγορηματικός. «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα». Και λίγες ημέρες αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφων της εκπομπής «Οι αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, «εάν υπάρχει κίνδυνος διαγραφής του», τόνισε χωρίς να…μασάει τα λόγια του: «Εμένα δεν μπορεί να με διαγράψει κανείς! Δεν είμαι πρόσωπο που μπορείς να το φας εύκολα. Δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να φας εύκολα. Τελεία και παύλα!».

Το να ζητάς, κ. Ανδρουλάκη, από τον λαό ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι θεμιτό. Το να…πετάς παρόλες, όπως αυτή «εγώ θα σας πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», ο «άγνωστος χ», είναι αντίθετο με τα πιστεύω του υπερήφανου και δημοκράτη Έλληνα. Και θυμώνει πολύ, Νίκο μου!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο