Διασωληνωμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού το βράδυ της Παρασκευής στον Ταύρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος επιχείρησε να περάσει τη διάβαση, όταν τον χτύπησε ο συρμός.

Ο 16χρονος δεν βρήκε ακαριαίο θάνατο, κυρίως επειδή ο μηχανοδηγός του Προαστιακού πήγαινε στο σημείο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν στα 80 χλμ./ώρα.

Αν το παιδί σωθεί, σε αυτό θα έχουν παίξει μεγάλο ρόλο τα φρένα του συρμού, αλλά και οι ενέργειες του οδηγού.

Για τον λόγο αυτό, με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο μηχανοδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος βρισκόταν κοντά στη διάβαση τη στιγμή που κατέβηκαν οι μπάρες.

Ωστόσο, φέρεται να μπήκε στις γραμμές, αγνοώντας -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, αλλά και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, ο νεαρός φέρεται να φορούσε ακουστικά και να μην άκουσε τις προειδοποιήσεις.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στις γραμμές, κοίταγε το τρένο και ήταν ακούνητος.

Το παιδί το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε άρνηση φαγητού και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Δεν έβγαινε από το σπίτι, δεν είχε επαφές με κανέναν, παρά μόνο σέρφαρε στο Διαδίκτυο. Έβγαινε και πήγαινε μόνο βόλτα γύρω-γύρω, και μετά γυρνούσε.

Όσο για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του υποφέρει από διπολική διαταραχή και έχει παρελθόν με εγκλεισμό σε ιδρύματα. Ο πατέρας του, δε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε επίσης προβλήματα με το αλκοόλ και μάλλον ζούσε εκτός σπιτιού.