Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την τελετή παράδοσης του πολεμικού πλοίου TCG Anadolu, εξέφρασε τις προθέσεις της Τουρκίας να συνεχιστεί ο διάλογος και το καλό κλίμα στις σχέσεις με την Ελλάδα.

«Επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των γειτόνων μας. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού μας και της χώρας μας. Ταυτόχρονα, να ενισχυθούν οι στρατιώτες μας με εργαλεία και συστήματα βασισμένα σε τεχνολογία αιχμής» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, μέσω φιλικού διαλόγου. Υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα με την Ελλάδα, θέλουμε να το διατηρήσουμε», πρόσθεσε.

«Αυτό το πλοίο θα δώσει περισσότερη δύναμη στις ένοπλες δυνάμεις μας. Πλέον το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η Τουρκία είναι μεγάλη» κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τη hurriyet.

Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλού ρόλου TCG Anadolu το οποίο είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας παραδόθηκε στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τούζλα της Κωνσταντινούπολης στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θεωρούμε αυτό το πλοίο ένα σύμβολο που θα εδραιώσει στον Αιώνα της Τουρκίας τη θέση της χώρας μας ως ηγέτιδα στην περιοχή της, η οποία έχει λόγο στον κόσμο» τόνισε ο Ερντογάν ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τις νέες φρεγάτες που χτίζονται στα τουρκικά ναυπηγεία αλλά και στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Σήμερα κόβουμε τη λαμαρίνα της νέας μας φρεγάτας Milgem 3, την οποία θα φέρουμε στη Γαλάζια Πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αποφεύγοντας όμως οποιαδήποτε ευθεία ή έμμεση αναφορά στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν σημείωσε πάντως ότι το πολεμικό πλοίο TCG Anadolu με τα άρματα μάχης και τα αμφίβια οχήματα που θα μεταφέρει θα επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου!