Συνεχίζεται η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα από νωρίς σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

Κατά τις μεσημεριανές ώρες, οι περισσότερες κεντρικές οδοί του λεκανοπεδίου βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι οδηγοί θα πρέπει να επιδείξουν περίσσια υπομονή.

Στην Αττική οδό το πρόβλημα φαίνεται από το χάρτη πως είναι σημαντικό και στα δύο ρεύματα. Στο ρεύμα προς Ελευσίνα παρατηρούνται καθυστερήσεις 25′-30′ από Μαραθώνος έως Μεταμόρφωσηκαι  15′-20′ από Αγία Παρασκευή έως κόμβο Κύμης.

Ασφυκτική δείχνει η εικόνα κυκλοφορίας στην άνοδο του Κηφισού καθώς από του Ρέντη μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια η κατάσταση φαίνεται δύσκολη για τους οδηγούς.

Δύσκολη η εικόνα και στη Λεωφόρο Αθηνών, με την κίνηση να ξεκινά από το Παλατάκι και να φτάνει μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Καλύτερη είναι η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 21 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ παρατηρείται ανάσχεση περίπου 30 μέτρων. Στα διόδια Αφιδνών, όπου λειτουργούν 20 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ώρες.

Στην κάθοδο της Λεωφόρου Σχιστού στο ύψος του Σκαραμαγκά τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα και θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ξεμπλοκαριστεί κανείς. Όσον αφορά στις κεντρικές οδούς υπάρχουν προβλήματα και στην παραλιακή με την κίνηση να είναι στο «κόκκινο» από τον Φλοίσβο μέχρι το Καλαμάκι και στα δύο ρεύματα.

Αρκετά προβλήματα παρατηρούνται και σε διάφορα ύψη της Ολυμπίας Οδού.

Αυξημένη η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας καθώς όσοι θα μείνουν εντός κάνουν τις τελευταίες αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στην Ολυμπία Οδό, με την εταιρεία να ενημερώνει πώς θα διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω του Πάσχα, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδο

τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ
τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα

Κατά την επιστροφή

τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ
την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ

Σύμφωνα με τα στοιχεία η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.