Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Έκθεση FRESKON, η μεγαλύτερη Διεθνής Εμπορική Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 23 -25 Απριλίου 2023.

217 εκθέτες από 12 χώρες, εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες και περισσότερα από 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνουν την τεράστια σημασία της για τον ελληνικό πρωτογενή αγροτικό τομέα και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στηρίζοντας τις επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας φρούτων και λαχανικών που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, συμμετείχε στη FRESKON με περίπτερο που αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες επιχειρηματίες και επισκέπτες της έκθεσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, εξήρε την τεράστια σημασία του αγροτικού τομέα στην εθνική οικονομία, προσθέτοντας, ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η μετάδοση της τεχνογνωσίας που τα στελέχη του Οργανισμού διαθέτουν και η διασύνδεση των εμπλεκομένων μερών μέσα από καινοτόμες για τα τρόφιμα δράσεις».

Την επίσημη έναρξη της FRESKON, εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος τόνισε πως πρέπει ως χώρα να πάμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στην αγροδιατροφή. Στην έναρξη παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κεφαλάς, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Μαρία Καραγιάννη.

Η Freskon, αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.