Αστυνομικοί της ΥΑ Ηρακλείου, προχώρησαν στη σύλληψη δυο ατόμων στο Ηράκλειο, που κατηγορούνται για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Βάσει της έρευνας των αστυνομιών και της προανάκρισης, οι δυο τους, μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την χρήση μαχαιριού, αφαίρεσαν από υπάλληλο επιχείρησης το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, καθώς και καπνικά προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 60 ευρώ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, μετέβησαν με Ι.Χ αυτοκίνητο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου σε άλλη επιχείρηση, όπου και πάλι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή χρήσης μαχαιριού αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και επιπλέον τον υποχρέωσαν να εφοδιάσει το ανωτέρω όχημα με καύσιμα αξίας ενενήντα ευρώ.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν λίγο μετά από τις αστυνομικές αρχές και στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ΥΑ Ηρακλείου και αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Αμεσης Δράσης Ηρακλείου, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Επιπλέον, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή τους, το σύνολο των αφαιρεθέντων, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το αυτοκίνητο του 62χρονου παππού στην Ιεράπετρα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Αγίου Νικόλαου μετά το εγκεφαλικό που έπαθε με αποτέλεσμα να μείνουν μόνα τους τα δύο μικρά εγγόνια του.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του 62χρονου, το βράδυ της Τετάρτης (26 Απριλίου), άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι έχει αφαιρεθεί από το όχημα.

Στη συνέχεια οι ίδιοι δράστες επιχείρησαν να παραβιάσουν την είσοδο του σπιτιού, για να κλέψουν ό,τι μπορούσαν, σύμφωνα με το neakriti.gr. Αυτό το περιστατικό συνέβη ενώ είχε ξεκινήσει ένα κύμα συμπαράστασης από εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στον  62χρονο και την οικογένειά του.

Τα δύο παιδάκια, 1,5 και 2,5 χρονών, τα οποία ζούσαν με τον παππού τους, βρέθηκαν μόνα τους στο σπίτι χωρίς νερό και φαγητό, όταν ότι ο 62χρονος έπεσε σε κώμα λόγω νεφρικής ανεπάρκειας και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.

Ο 62χρονος είναι πατέρας της μητέρας των παιδιών και είχε πάρει νόμιμα την επιμέλειά τους καθώς οι φυσικοί τους γονείς δεν ήταν σε θέση να τα μεγαλώσουν.

Επίσης, να σημειωθεί πως από το οικογενειακό περιβάλλον του παππού διαψεύδεται ότι τα παιδιά έμειναν πάρα πολλές ώρες μόνα τους καθώς, όπως υποστηρίζουν, το πρωί της Δευτέρας, ο 62χρονος πήγε τα παιδιά στο σχολείο και φαινόταν καλά στην υγεία του ενώ το μεσημέρι πήγε ο ίδιος και τα πήρε, τα τακτοποίησε και το απόγευμα που έπεσε για ύπνο. Τότε είναι πιθανόν να έπαθε την κρίση.

Λίγες ώρες αργότερα το μεγαλύτερο παιδί βγήκε στον δρόμο και έγινε αντιληπτό από τους γείτονες ενώ σύμφωνα με το οικογενειακό τους περιβάλλον, τα παιδιά είναι με άτομα που τα φροντίζουν και θα συνεχίζουν να είναι κοντά τους.