Ο σκύλος ανιχνευτής “Ibrongko”, το μεσημέρι της Τετάρτης, ερεύνησε μαζί με αστυνομικούς της Ασφαλείας Κω και ανακάλυψε, τη μεγάλη χασισοφυτεία που καλλιεργούσε στο εξοχικό του στην Κω, ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 420.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα απέφερε η πώληση της παραγωγής του.

Προηγήθηκε στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του υπόπτου, όπου όμως βρέθηκαν μόνο τέσσερα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά κατασχέθηκαν και 19.500 ευρώ. Ακολούθησε εκτενής έρευνα από τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών και στην εξοχική κατοικία του δράστη, όπου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 997 γραμμαρίων και χιλιάδες σπόροι κάνναβης.

Στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού, ο «Ibrongko» ερεύνησε δύο ειδικά διαμορφωμένα θερμοκηπία, μέσα στα οποία εντόπισε την καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού τύπου, που αποτελείτο από 337 δενδρύλλια ύψους ως δυο μέτρων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη και η διαδικασία για την αποξήρανση κάνναβης.

Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με την κάνναβη και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.