«H πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη τετραετία, γίνεται εθνική αναγκαιότητα για την πατρίδα και πάνω, ακριβώς, στη βάση των όσων καταφέραμε, είμαι σίγουρος ότι θα κριθεί και η τελική στάση των πολιτών, στην κάλπη της 21ης Μαΐου», τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

«Οι προκλήσεις του επόμενου διαστήματος θα είναι ακόμη περισσότερες, γι’ αυτό και η χώρα αλλά και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σταθερή ηγεσία στο τιμόνι», σημειώνει ενώ για τα θέματα της Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί ήδη, αλλά υπογραμμίζει πως προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής, χωρίς αυταρέσκειες και εφησυχασμούς και στην πόλη αξίζουν πολλά περισσότερα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Κούβελα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

ΑΠ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρέθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια μπροστά σε προκλήσεις και κρίσεις, που καμία άλλη στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπίσει. Στα Εθνικά θέματα, επιβάλλαμε τη θωράκιση των Ελληνικών συνόρων και ως εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι τώρα πιο ισχυρές από ποτέ. Διασφαλίσαμε την αποτελεσματική λειτουργία και ενίσχυση του ΕΣΥ, σε μία περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, όταν άλλα ισχυρά συστήματα υγείας κατέρρεαν. Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, μπροστά σε μία εξωγενή πληθωριστική κρίση που επέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία, και κάναμε γενναίες παρεμβάσεις ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σίγουρα, εκτός από την πολλή σημαντική δουλειά που έγινε, δεν έλειψαν και τα λάθη. Είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε, με ένα και μοναδικό σύνθημα για την επόμενη μέρα: «προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά». Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να θυμίζουμε τα μεγάλα βήματα που έκανε η χώρα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο γιατί η συνέπεια λόγων και πράξεων χτίζει τελικά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά γιατί το σημαντικό μας έργο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει. Όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά αλλάζει. Οι προκλήσεις του επόμενου διαστήματος θα είναι ακόμη περισσότερες, γι’ αυτό και η χώρα αλλά και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σταθερή ηγεσία στο τιμόνι. Το βασικό διακύβευμα λοιπόν των επερχόμενων εκλογών είναι ένα: «Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην συμφορά ή νέα εντολή στην προκοπή…;»

ΕΡ: Ποια είναι τα ζητήματα που θεωρείτε ότι θα επηρεάσουν περισσότερο τη στάση των ψηφοφόρων στην κάλπη;

ΑΠ: Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήρθε να επισφραγίσει την αλλαγή μίας νέας αναπτυξιακής «σελίδας» για την Ελλάδα, που έγινε πλέον στην πράξη συνώνυμο της προόδου. Το καλοκαίρι του 2019 παραλάβαμε μία χώρα ανυπόληπτη εκτός και εντός των συνόρων, ενώ σήμερα είναι το καλό παράδειγμα διεθνώς. Ποιος δεν θυμάται, ότι η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ πλέον τείνει να γίνει «πρωταγωνίστρια». Αυτά τα τέσσερα χρόνια δουλέψαμε σκληρά, αποκαταστήσαμε το διεθνές κύρος της πατρίδας μας και τέσσερα χρόνια μετά, παραδίδουμε μία άλλη Ελλάδα. Εκείνη των ασφαλών συνόρων, της παραγωγικότητας, του ψηφιακού άλματος, των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της εξωτερικής πολιτικής υψηλού επιπέδου και απόδοσης. Είναι φανερό, ότι βάλαμε τα θεμέλια και αυτό το βλέπουν καθημερινά οι ίδιοι οι πολίτες, που δεν πιστεύουν πλέον στα ψεύτικα συνθήματα, αλλά στις γενναίες πράξεις. Είναι η ώρα που κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και δίνουμε το σύνθημα της επόμενης μέρας, για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση ΝΔ την επόμενη τετραετία, γίνεται εθνική αναγκαιότητα για την πατρίδα. Πάνω ακριβώς στη βάση των όσων καταφέραμε, είμαι σίγουρος ότι θα κριθεί και η τελική στάση των πολιτών, στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμα που απευθύνετε στους ψηφοφόρους;

ΑΠ: Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες έγιναν πολλά και το βασικό μας μήνυμα προς τους πολίτες είναι, ότι την επόμενη τετραετία με κυβέρνηση ΝΔ θα γίνουν πολλά περισσότερα. Παρά την διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, οι μισθοί στη χώρα μας παραμένουν ακόμη χαμηλοί, ενώ και η δημόσια υγεία έχει «πληγές» που πρέπει να γιατρευτούν. Η ψηφιοποίηση του κράτους είναι μεν μία μεγάλη κατάκτηση για τον πολίτη, αλλά επιβάλλεται αυτό να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό. Οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα από την πολιτεία, με βασικό στόχο περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Η Ελλάδα έχει ήδη δυναμώσει τη φωνή της και πλέον ακούγεται με σεβασμό παντού. Στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Παρόλ’ αυτά πρέπει να εδραιωθεί ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη, θωρακίζοντας ακόμη πιο δυναμικά τα σύνορά της, από κάθε εξωγενή κίνδυνο. Τα παραπάνω αποκτούν ξεχωριστή σημασία, αν αναλογιστεί κανείς τις έντονες γεωπολιτικές αβεβαιότητες και οικονομικές αστάθειες που υπάρχουν γύρω μας. Είμαι βέβαιος ότι όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Απέναντι στη λάσπη κάποιων απαντάμε με έργα, στα ψέματα με πολιτική ευθύτητα, ενώ στα άδεια συνθήματα, με χειροπιαστά μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο. Αναγνωρίζοντας λοιπόν πόσο κρίσιμη είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου, κοιτάμε τους πολίτες λέγοντας ότι, συνεχίζουμε να προχωράμε μαζί μπροστά. Σταθερά και Τολμηρά!

ΕΡ: Ποια θέματα της Θεσσαλονίκης σκοπεύετε να αναδείξετε;

ΑΠ: Από την πρώτη μου μέρα ως Βουλευτής της πρώτης Περιφέρειας, είχα ψηλά στην ατζέντα μου τα μεγάλα ζητήματα καθημερινότητας, που αφορούν την πλειοψηφία των συμπολιτών μου στη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα τέσσερα χρόνια πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις, για την ανάδειξη θεμάτων που θα μας απασχολήσουν και το επόμενο διάστημα, και άπτονται των συγκοινωνιών, του κυκλοφοριακού, της ανάπτυξης της δυτικής πλευράς της πόλης, των μεγάλων επενδύσεων, αλλά και της ανάγκης για νέα, υπερσύγχρονα νοσοκομεία. Ήρθαν σημαντικές προσωπικές «νίκες», από το θέμα των «ανταλλάξιμων» ακινήτων στην Καλαμαριά χωρίς κόστος για τους πολίτες, μέχρι την οριστική απόφαση για νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο στα δυτικά. Είναι μεν μεγάλη η ικανοποίησή μου για την πρόοδο που έχει συντελεστεί ήδη, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής, χωρίς αυταρέσκειες και εφησυχασμούς. Στην Θεσσαλονίκη αξίζουν πολλά περισσότερα, τόσο σε επίπεδο έργων υποδομών, όσο και σε παρεμβάσεις με βασικό στόχο καλύτερες δουλειές για τα παιδιά μας. Στην δυτική πλευρά μπήκαν οι βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων Παύλου Μελά, Καρατάσιου και Γκόνου. Κατασκευάστηκαν επιπλέον σχολεία σε δήμους της πόλης και δόθηκε έμφαση στην μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία του ΤΙΤΑΝ και των ΕΛΠΕ. Προχώρησαν αντιπλημμυρικά έργα, εγκρίθηκε ο προαστιακός προς τη Σίνδο, βελτιώθηκαν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, δόθηκε δικαίωμα απόκτησης ιδιοκτησίας στα Μετέωρα της Πολίχνης. Αντίστοιχα, στα ανατολικά εγκρίθηκε η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου της Καλαμαριάς, αποφασίστηκε η διάνοιξη της Πόντου, αλλά και η ανάπτυξη υποδομών πολιτισμού, αναψυχής και πολιτισμού στο στρατόπεδο Κόδρα. Ακολουθεί η αξιοποίηση της μαρίνας στην Καλαμαριά, με σεβασμό στην ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που έχω συμβάλλει, ως βουλευτής, σε όλα όσα έχουν γίνει για την πόλη, με τελικό στόχο να φέρουμε πιο κοντά την ανατολική με τη δυτική της πλευρά. Για να γίνει η Θεσσαλονίκη, η πόλη «πρωταγωνίστρια» στη νέα εποχή.

 

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ