Όσο μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου κορυφώνεται η ένταση, η οποία μεταφέρεται και στα πολιτικά πάνελ. Τελευταίο κρούσμα η ένταση μεταξύ του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Παναγιώτη Λάμψια που είχε σαν αποτέλεσμα, την τηλεφωνική παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Η Ελλάδα αποφασίζει», που παρουσιάζει η Σία Κοσιώνη, αλλά και την αποχώρηση, τελικά, του Γιώργου Τσίπρα, από το πάνελ.

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια», είπε ο δημοσιογράφος σημειώνοντας, στη συνέχεια, ότι «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη».

 

Ο Παναγιώτης Λάμψιας πρόσθεσε ότι, «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε», προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, ο οποίος τού ζήτησε να ανασκευάσει.

 

Η ένταση είχε σαν αποτέλεσμα και την τηλεφωνική παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου. «Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.

 

Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρή και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή», είπε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.