Βγαίνει, που λέτε, ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση και τα παρουσιάζει όλα μαύρα. «Τίποτα δεν έκανε τούτη η άχρηστη κυβέρνηση!» τονίζει και γεμάτος«θα» προτρέπει τον ελληνικό λαό «να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα για να φύγει ο κακός Μητσοτάκης που έριξε τη χώρα στα βράχια».

Δεν αναφέρει όμως ποτέ τι έκανε εκείνος στη δική του διακυβέρνηση. Την εποχή εκείνη που με μια κίνηση θα…έσκιζε τα μνημόνια! Και ω του θαύματος έφερε με μια κίνηση, στην κυριολεξία όμως, το τρίτο και περισσότερο σκληρό μνημόνιο. Προσπαθεί να…ξεχάσει ακόμη και τον νόμο, που με το φιλαράκι του, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έκανε πιο φτωχούς τα δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχους! Μάλιστα κοντά στο ενάμισι εκατομμύριο, παλιοί συνταξιούχοι, χρωστάνε, όχι της…Μιχαλούς αλλά στο κράτος! Βρήκε το κόλπο ο Κατρούγκαλος και καθιέρωσε το…παραθυράκι με την «προσωπική διαφορά». Αποτέλεσμα αυτού του κατάπτυστου νόμου ήταν να έχουμε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Οι «μεν»! Και οι «δεν»! Οι «μεν» που πήραν την αύξηση και την ένιωσαν όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και στην τσέπη τους. Και οι «δεν» που την είδαν στα χαρτιά αλλά όχι στην τσέπη τους. Και ευτυχώς που ο πρωθυπουργός, με τη γενναία απόφασή του, έδωσε στους δεν από 200 έως 300 ευρώ για να μην είναι παραπονούμενοι. Να μη νιώσουν αδικημένοι! Και τα κατάφερε… Ακόμη ο Τσίπρας θέλει να λησμονήσει εκείνη την εποχή που ο Βαρουφάκης έκλεισε τις τράπεζες και όλοι εμείς, για να βγάλουμε από τα ΑΤΜ 50 ευρώ, «τρώγαμε» πάνω από δυο με τρεις ώρες στην ουρά!

Οι Συριζαίοι μπορεί να το ξέχασαν ή να προσποιούνται ότι το λησμόνησαν, εμείς όμως όχι! Και έρχονται τώρα τιμητές των πάντων και μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, λέγοντας πως, εάν εκλεγούν, με έναν νόμο (κάτι μας θυμίζει αυτό) θα καταργήσουν τον νόμο Κατρούγκαλου, τον άδικο νόμο που εκείνοι έφεραν, και θα αποδώσουν δικαιοσύνη στους συνταξιούχους! Τώρα μας δουλεύουν «ψιλό γαζί», δυστυχώς. Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί δεν το έκαναν τότε που ήταν στην κυβέρνηση;

Και εκτός από όλα αυτά, προκειμένου να διώξουν τον Μητσοτάκη, συμβιβάζονται ακόμη και με τον διάβολο! Μετράνε και ξαναμετράνε, αλλά τα κουκιά δεν τους βγαίνουν. Προσθέτουν. Αφαιρούν. Όμως τα «κουκιά» παραμένουν στο μείον! Δεν αυξάνονται τα ευλογημένα! Έτσι, από την «κυβέρνηση των ηττημένων»προχώρησαν στην κυβέρνηση ανοχής. Στην κυβέρνηση της δραχμής! Στην κυβέρνηση των υπόλοιπων προοδευτικών δυνάμεων. Στην κυβέρνηση με άγνωστο πρωθυπουργό. Στην κυβέρνηση παντός καιρού. Στην κυβέρνηση οργισμένων λυπημένων και θυμωμένων. Αρκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην κερδίσει!

Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός, για όλη την αντιπολίτευση είναι κόκκινο πανί! Θέλουν να φύγει από το Μαξίμου, με οποίο κόστος! Το λένε, το φωνάζουν και δεν το κρύβουν. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν τους νοιάζει για τον λαό και τα προβλήματά του. Ο εχθρός τους είναι ο Μητσοτάκης. Αυτόν πολεμούν και θέλουν να παραδοθεί «άνευ όρων». Παρ’ όλα αυτά και σε πείσμα όλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα. Και αυτό είναι που έχει φέρει σε μεγάλη αναστάτωση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία γνωρίζουν πλέον πως, παρά τις προσπάθειές τους, με κάθε μέσο και τρόπο, θα μείνουν για άλλη μια τετραετία και πάλι… μετεξεταστέα!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο