Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του.  Το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Η ιατροδικαστική έκθεση, περιγράφει έναν μαρτυρικό θάνατο για το μωρό, που αβοήθητο έσβηνε μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Εντύπωση προκαλεί ότι από το σημείο στο οποίο είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του ο 37χρονος, περνά πολύς κόσμος, όμως ουδείς αντελήφθη πως μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα βρέφος μόνο δεμένο πάνω στο παιδικό καθισματάκι. Όπως λένε, ίσως το παιδάκι δεν ήταν εύκολα ορατό καθώς τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ, ενώ και να έκλαιγε θα ήταν δύσκολο να ακουστεί αφού τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν κλειστά.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει και για αυτό πριν από την κηδεία θα προηγηθεί το μυστήριο της βάπτισης.

Το βρέφος θα βαφτιστεί Λυδία – Ελένη και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.