O Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια του debate στην ΕΡΤ για τις επικείμενες εκλογές έδειξε τον εκνευρισμό του προς τον Αντώνη Σρόιτερ, όταν δέχτηκε ερώτηση για το γεγονός πως δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Αντώνης Σρόιτερ απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: Θα συναντιέστε και αρχηγούς κρατών, είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δεν έχετε συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος λέει ότι αρνείστε. Γιατί αυτή η απόσταση;

«Η ερώτηση σας δεν έχει σχέση με το θέμα αλλά θα απαντήσω. Ουδέποτε έχω δεχτεί επίσημη πρόταση από τον κ. Μητσοτάκη. Έχω συναντήσει πάνω από έξι αρχηγούς κρατών. Το θέμα είναι τι κάνουμε με την Τουρκία που έχει εκλογές. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε ή Ερντογάν ή Κιλισντάρογλου. Και οι δύο προκαλούν τις συνθήκες καλής γειτονίας. Τρεις άξονες για την Ελλάδα. Να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική, άρση του βέτο, όσο υπάρχει ομοφωνία δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές κυρώσεις. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωτουρκικά. Στήριξη στην πολιτική του ευρωστρατού και βέβαια τα εξοπλιστικά προγράμματα να συμμετέχει και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία».