Οι συλλήψεις για την υπόθεση των 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τη μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, έφτασαν στις 14.

Οι τέσσερις νέες συλλήψεις έγιναν σήμερα, Τρίτη, στη Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται για το “αφεντικό”, δηλαδή τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έκανε τις παραγγελίες των κοντέινερ με τις “αμαρτωλές” μπανάνες, τη σύζυγό του, έναν «αχυράνθρωπο» που είχε τον ρόλο του “μπροστινού” και θεωρείται άμεσος συνεργάτης του εγκεφάλου του κυκλώματος και του οδηγού της νταλίκας που μετέφερε το κοντέινερ με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών.

Επισημαίνεται, ότι εχθές, Δευτέρα, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά δέκα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 105 κιλά κοκαΐνης και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 280.000 ευρώ. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ο “διευθυντής” της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άντρας 69 ετών που τον αποκαλούσαν “γιατρό”, έχει εκτίσει μεγάλες ποινές φυλάκισης και είναι γνώριμος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αξία των 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, εκτιμάται ότι φτάνει τα έντεκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα μέλη της οργάνωσης θα έβγαζαν πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ καθαρό κέρδος από την πώλησή τους.