Μπροστά φέρνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ παρά τις αμφισβητήσεις της αντιπολίτευσης διάχυτη είναι η αίσθηση στη χώρα για νίκη του νυν Προέδρου ενδεχομένως και από απόψε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα ταξίδεψε αιφνιδιαστικά στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στην Άγκυρα, ήδη από τις 16:30 έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το μπαλκόνι, από το οποίο πρόκειται ο Ερντογάν να βγάλει τον προεδρικό του λόγο, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν εικόνες με τις σχετικές προετοιμασίες. Ενδεχομένως οι ενστάσεις και η διαφωνία της αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα να είναι αυτή που μέχρι τώρα έχει αποτρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν από το να βγει στο μπαλκόνι.

Από την άλλη το αρχηγείο του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Τουρκία.

Εκεί βρίσκονται οπαδοί του που κρατούν σημαίες και κομποσκοίνια, αφού το μουσουλμανικό αίσθημα είναι πολύ έντονο.

Επικαλούμενο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως με σχεδόν το 75% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 50,83% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 43,36%.

Υπενθυμίζεται ότι αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει πάνω από το 50%, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα κατά τις 22:00 το βράδυ ότι το να βιάζεται κανείς να ανακοινώνει εκλογικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό θα σήμαινε κλοπή της βούλησης του λαού, ενώ ο αντίπαλός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τις εκλογικές αρχές να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν με βιασύνη αποτελέσματα, αυτό σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε δική του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε», προειδοποιώντας ότι όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ, iefimerida.gr