Νέα εκστρατεία με 4 στόχους

Με τον αέρα της ιστορικής νίκης, με ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο της πρώτης τετραετίας και διψήφιο έναντι του βασικού αντιπάλου, αλλά και με τη γνώση ότι οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν ξανά με ψηφοδέλτια, οδεύουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυρ. Μητσοτάκης στις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Στον δρόμο προς την αυτοδυναμία υπάρχουν κίνδυνοι, με πρώτο τον εφησυχασμό και την παραπλανητική βεβαιότητα ότι όλα έχουν κριθεί», σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις του, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθέναν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, μέχρι να κριθεί οριστικά από τις κάλπες.

Το «γαλάζιο» εκλογικό επιτελείο, το οποίο εκ του αποτελέσματος απεδείχθη εξαιρετικά ευθύβολο, εκπονεί με ταχύτατους ρυθμούς τη νέα προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, η οποία στοχεύει στην «απενεργοποίηση» των τεσσάρων κινδύνων με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η κεντροδεξιά παράταξη, καθ’ οδόν προς τις δεύτερες κάλπες: Τον εφησυχασμό, την πιθανότητα να διασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή επιπλέον κόμματα, πέραν των πέντε που ήδη την έχουν πετύχει, την έλλειψη ζωτικού χώρου για ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και τον κίνδυνο της αλαζονείας και της υπεροψίας.

Mε βάση όλα τα παραπάνω, η στρατηγική της ΝΔ θα στοχεύει στο να αναδείξει πεντακομματική Βουλή, και αυτό να επιδιωχθεί με χαμηλούς τόνους, σύνεση και έμφαση στον θετικό λόγο και το κυβερνητικό αφήγημα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη την επικράτεια, αρχής γενομένης από τις περιοχές όπου το ποσοστό της ΝΔ υπήρξε χαμηλότερο του μέσου πανελλαδικού όρου, ζητά από τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν την απόφαση που πήραν στις εκλογές της 21ης Μαΐου για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, προειδοποιώντας πως σε άλλη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

 

της Έλλης Τριανταφύλλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο