Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο, ήταν καταδικαστική για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη μητέρα του τον Ιούλιο του 2022, χτυπώντας την με ξύλινες τάβλες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr., το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή του 43χρονου με μειωμένο καταλογισμό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 χρόνων με τα πέντε να τα εκτίει στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Το πρωί στα δικαστήρια υπήρξε έντονη κινητοποίηση των Αρχών εξαιτίας της ψυχικής κατάστασης του 43χρονου μητροκτόνου. Ο 43χρονος, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, άρχισε να φωνάζει στους διαδρόμους των δικαστηρίων κάνοντας λόγο για σκευωρία ενώ και κατά την απολογία του εμφανίστηκε συγχυσμένος μην μπορώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις της έδρας.

Ο εισαγγελέας, αφού αναφέρθηκε στον θάνατο της 67χρονης και στον τρόπο με τον οποίο έχασε την ζωή της, ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 43χρονος με μειωμένο καταλογισμό.

Όλα συνέβησαν αρχές Ιουλίου όταν ο 42χρονος, τότε, άνδρας πήρε ξύλινες τάβλες από την ντουλάπα και άρχισε να χτυπάει με μανία την 67χρονη μητέρα του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.
Επισημαίνεται, πως ο 42χρονος είχε προβλήματα με τη γυναίκα του. Για αυτόν τον λόγο έμενε για λίγο χρονικό διάστημα με τη μητέρα του.