Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε στο ψήφισμα, στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, καταγγέλλοντας τη στάση δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που καταψήφισαν.

«Η παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και λοιπές αριστερές δυνάμεις διαφώνησαν. Δυστυχώς, επέμειναν στη διαφωνία τους» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, στο Mega.

Την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, καθώς και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών Παντελή Κοκαβέση που κρατούνται από τις αλβανικές αρχές, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με ψήφισμα συμπαράστασης, τονίζει την ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς την υπόθεση Μπελέρη ενώ με έμφαση επισημαίνεται πως η «εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

«Εμείς είπαμε πως θα κάνουμε το αυτονόητο και θα φέρουμε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στο συνάδελφο δήμαρχο. Γράψαμε το ψήφισμα πολύ προσεκτικά ώστε να εκφράζει όλες τις δυνάμεις του Συμβουλίου. Να θυμίσω πως είχαμε κάνει κάτι ανάλογο με τον Ιμάμογλου. Η παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και λοιπές αριστερές δυνάμεις διαφώνησαν. Δυστυχώς, επιμείνανε στη διαφωνία τους. Δεν κατάφερα να καταλάβω γιατί. Είναι κρίμα όταν δεν βγάζουμε μία εικόνα πως είμαστε μία γροθιά. Όταν μιλάει η Αθήνα για δημοκρατία, έξω την παίρνουν σοβαρά», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.