Η Αστυνομία, κατάφερε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων  και στη συνέχεια τους έκλεβαν.

Οι 17 συλλήψεις, έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης και συντονισμένης επιχείρησης που έγινε στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αχαρνών και Κερατσινίου, στην οποία μετείχαν 76 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων 7 ΟΠΚΕ και μία διμοιρία των ΜΑΤ, 29 αυτοκίνητα και πέντε δικαστικοί λειτουργοί.

Οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, έκαναν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής, στις 16 κλοπές που έχουν εξιχνιαστεί, η λεία ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στοχεύοντας αποκλειστικά ηλικιωμένους, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, τους οποίους και παρακολουθούσαν. Όταν οι ηλικιωμένοι επέστρεφαν στα σπίτια τους, τα μέλη της σπείρας τους μιλούσαν, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και τους έπειθαν ότι πρέπει να μπουν στο σπίτι για να εξετάσουν τον ηλεκτρολογικό πίνακα.