Συγκλονίζει η μαρτυρία αδερφού επιβάτη που βρισκόταν στο αλιευτικό που ναυάγησε στην Πύλο. Ο Μοχάμεντ που μίλησε στο Mega ψάχνει τον αδερφό του που βρισκόταν στο μοιραίο σκάφος. «Ίσως πνίγηκε, ίσως είναι ζωντανός, δεν ξέρω ακόμα, αληθινά ελπίζω να είναι ζωντανός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός άνδρας.

Ο νεαρός αναζήτησε μία καλύτερη ζωή, μία επιθυμία που ναυάγησε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Ο Μοχάμεντ δεν κλαίει ακόμα αλλά φοβάται.Έστειλε μία φωτογραφία στην οποία δεν είναι καθαρό το πρόσωπο, αλλά ο άντρας που είναι στο έδαφος του θυμίζει τον αδερφό του.

Ήταν ένα ταξίδι που οι δουλέμποροι είχαν στήσει καλά, με μια ταρίφα πανάκριβη. Ο δικός του αδερφός έδωσε όσα είχε και δεν είχε θα πει ο Μοχάμεντ. Σύμφωνα με τον άνδρα ο αδερφός του έδωσε 4.000 δολάρια.  «4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία το πρώτο είχε 760 άτομα, ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί περίπου στις 2 ήταν 5 ημέρες στην θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

4.000 δολάρια το εισιτήριο στον θάνατο
Πλήρωσε το εισιτήριο της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη 4.000 δολάρια.

«4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία το πρώτο είχε 760 άτομα, ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί περίπου στις 2 ήταν 5 ημέρες στην θάλασσα».

Στο ταξίδι μαζί με τον αδερφό του, ο Μοχάμεντ είχε και έναν φίλο τους μαζί και ψάχνει έστω κάποιο σημείο επαφής με αυτόν για να μάθει τι απέγινε ο αδερφός του.

«Ήταν ο αδερφός μου και ο φίλος του, τους πήραν τα κινητά δεν είχαν ίντερνετ, πήραν τα κινητά τους και τους τα έκλεισαν αυτά ξέρω».

Όσο οι ώρες περνούν οι ελπίδες λιγοστεύουν. Στις χώρες που οι μετανάστες άφησαν πίσω τους, φίλοι και συγγενείς αγωνιούν ο ένας μέσω κοινωνικών δικτύων ψάχνει βοήθεια και πληροφορίες από τον άλλο σε μία τραγωδία που συγκλονίζει.