Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας, το κινητό της 27χρονης εντοπίστηκε χωρίς την κάρτα sim στο Μαρμάρι της Κω. Το κινητό βρήκε ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Κω.

Κως: Έχουν καταγραφεί τα στίγματα του κινητού

Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης (ή οι δράστες) που εμπλέκονται στην εξαφάνισης της Αναστάζια θεώρησε πως βγάζοντας την κάρτα θα εξαφάνιζε και τα ίχνη της κοπέλας. Ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα στίγματα του κινητού της αγνοούμενης έχουν καταγραφεί από τον δορυφόρο και ως εκ τούτου θα γίνει ανάσυρσή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι αστυνομικοί να καταγράψουν επακριβώς τα σημεία που βρέθηκε η 27χρονη, πριν εξαφανιστεί.

Η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και και με το κινητό του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, αλλά και με το κινητό του συγκατοίκου του, πακιστανικής υπηκοότητας. Στελέχη της Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει πως ο 32χρονος που κρατείται ως ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της Αναστάζια έχει πέσει σε αντιφάσεις. Είναι ενδεικτικό πως αναφέρει ότι άφησε την κοπέλα σε συγκεκριμένο σημείο στο Μαρμάρι το βράδυ της 12ης Ιουνίου, κοντά στα μεσάνυχτα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Αντιθέτως, ο άνδρας εμφανίζεται στην περιοχή, πολύ νωρίτερα κοντά στο σπίτι του, να κινείται μόνος του.

Στην ανακρίτρια Κω την Δευτέρα 19 Ιουνίου ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Στην ανακρίτρια της Κω για να απολογηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου παρέπεμψε η εισαγγελέας του νησιού τον 32χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, που συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης, μετά από συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και καταθέσεων. Ο ίδιος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως η κοπέλα πήγε σε μίνι μάρκετ, που συχνάζει ο ίδιος μαζί με άλλους ομοεθνείς του στο Τιγκάκι το βράδυ της Δευτέρας, όντας σε κατάσταση μέθης και τους ζήτησε χασίς, αρνούμενος ότι την προμήθευσε ναρκωτικά.

Ο Πολωνός σύντροφος της κοπέλας που εργάζεται στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνη, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είπε, πως γνώριζε ότι η κοπέλα του που είχε ρεπό, θα έβγαινε μόνη της εκείνο το βράδυ, όπως του είχε πει και θα πήγαινε στο μίνι μάρκετ για να προμηθευτεί από τους Μπαγκλαντεσιανούς χασίς. Ο συλληφθείς 32χρονος ισχυρίστηκε, πως την πήγε μετά από εκεί στο σπίτι του στην περιοχή και με την συναίνεσή της, όπως επίσης ισχυρίστηκε, συνευρέθηκαν ερωτικά και ύστερα την οδήγησε σε ένα σημείο στο Τιγκάκι λίγο πιο μακριά από το σπίτι του με το μηχανάκι του και την άφησε.

Από τις κάμερες που μέχρι τώρα έχουν εξετάσει οι Αρχές, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται το τελευταίο σκέλος όσων αναφέρει ο δράστης, αντιθέτως φαίνεται αργά το βράδυ και τα ξημερώματα ο σύντροφός της που πηγαίνει στο σημείο και την ψάχνει, αλλά εκείνη είναι άφαντη. Επίσης, από την κάμερα του μίνι μάρκετ φαίνεται η κοπέλα να είναι σε καλή κατάσταση, να πίνει ένα κρασί και όταν πήγε ο 32χρονος, έκατσε μαζί της και ύστερα από λίγο έφυγαν μαζί με το μηχανάκι του.

Καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν, ότι το θύμα είναι πιθανόν να βιάστηκε και να είχε ακόμη χειρότερη κατάληξη, γι’ αυτό η ανάκριση σε βάρος του συλληφθέντα συνεχίζεται, ειδικά και μετά τα τελευταία ευρήματα που μόνο δυσοίωνες προβλέψεις προκαλούν. Σημειώνεται ότι σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκε εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα για να φύγει από το νησί για την Ιταλία, κάτι που ενισχύει τους χειρότερους φόβους των Αρχών.

Στον ομοεθνή συγκάτοικο του συλληφθέντα, που έχει αφεθεί ελεύθερος, όπως και οι υπόλοιποι τρεις της παρέας, επίσης διαπιστώθηκαν στο σώμα του κάποιες αμυχές, τις οποίες ο ίδιος τις δικαιολόγησε ως αποτέλεσμα ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε πριν μερικές ημέρες. Από την Αστυνομία ελήφθησαν δείγματα DNA από τον συλληφθέντα και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους και από το δωμάτιο της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και ο Πολωνός σύντροφος της κοπέλας. Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, κάποια στιγμή τον πήρε τηλέφωνο η 27χρονη το βράδυ της Δευτέρας και του είπε, ότι ήταν μεθυσμένη και του ζήτησε να την πάρει από κάποιο σημείο έξω από το Μαρμάρι. Όταν πήγε εκεί, δεν την βρήκε, ενώ σε εφαρμογή που είχε στο κινητό του, είδε πως το τελευταίο στίγμα της ήταν στο Τιγκάκι, αλλά ούτε εκεί την βρήκε και το πρωί πλέον και έχοντας ανησυχήσει πολύ για εκείνη, πήγε στην τοπική αστυνομική Αρχή και δήλωσε την εξαφάνισή της.