Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη… τροπικό “μαύρισμα” στις εκλογές της 21ης Μαίου, το οποίο αναμένεται να είναι πιο… βαθύ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Ελληνικός λαός δεν ξέχασε τα ψέματα του 2015, την περιφρόνηση, την κοροϊδία και το θράσος μιας παρέας αμόρφωτων και ανίκανων για διαχείριση καταστάσεων, οι οποίοι είναι “ναρκωμένοι” από το νεοκομμουνιστικό τους όνειρο. Αυτό που συνέβη στις 21 Μαίου, δεν έχει προηγούμενο. Για πρώτη φορά κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης βυθίζεται σαν… βαθυσκάφος πλάι στο ναυάγιο του Τιτανικού! Τους έφταιγε ο λαός, ο οποίος δεν είναι… ώριμος όπως μας είπαν.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν διδάχθηκαν από τη ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ που προκάλεσαν στη χώρα, για το μνημόνιο που μας “φόρτωσαν” χωρίς λόγο και κυρίως για το γεγονός ότι… ποτέ δεν έκαναν λάθος και συνεπώς δεν πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τίποτα! Ήταν τόσο θρασείς, που το είδαμε να επαναλαμβάνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως κυβέρνηση με τους πολιτικούς απατεώνες των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Συνέχισαν το ίδιο… βιολί και ως αντιπολίτευση. Τους… έφτυσε ο κόσμος και δεν θέλει να τους βλέπει.

Οι κάλπες της Κυριακής είναι μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία για να σταλεί ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα γαι τα αίσχη τους. Οι ίδιοι και οι… κολλημένοι ψηφοφόροι τους δεν μπορούν να το δουν. Αρκεί που το είδαν όμως οι υπόλοιποι και τους έστειλαν το… μήνυμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει. Το όνομα ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα υπερ-τοξικό προϊόν και δεν μπορεί να έχει καμία τύχη στο πολιτικό σκηνικό. Καβάλησε το ρεύμα της απογοήτευσης των πολιτών, μετά το σοκ των μνημονίων. Όταν κατάλαβε ο κόσμος με ποιους είχε να κάνει, τότε ήταν αργά. Η ζημιά είχε γίνει. Δυστυχώς, δεν έκαναν κάτι για να την περιορίσουν και έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, τους πολίτες, θεωρώντας ότι τους έχουν δεδομένους.

Η “σφαλιάρα” που έπεσε στις 21 Μαίου ήταν μοναδική. Περιμένουμε την Κυριακή, για να τη δούμε να είναι πιο ηχηρή. Θα μπορούσαν να το σώσουν αν στην προεκλογική περίοδο έκαναν την αυτοκριτική τους και ζητούσαν συγγνώμη. Αλλά, συγγνώμη ζητούν οι έξυπνοι και ανώτεροι άνθρωποι. Γι αυτούς είναι κάτι που δεν ταιριάζει στο αφήγημα τους. Το κομμουνιστικό… αλάθητο αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή που δεν θέλουν να γιατρέψουν…

Ο “λογαριασμός” της… μη συγγνώμης

Ο λογαριασμός με τις… συγγνώμες που θα περιμέναμε να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαρύς και… ασήκωτος, αλλά, όπως αποδείχθηκε, το κόμμα διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα… αναισθησίας.

Το… ποινικό μητρώο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο. Πραγματικά, δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Ας επιχειρήσουμε να φωτίσουμε το θέμα πιο διεξοδικά. Το… χαρτί γράφει τα εξής:

  1. Δεν ζήτησαν συγγνώμη όταν ζημίωναν τη χώρα πάνω από 200 δισ. ευρώ με την “περήφανη διαπραγμάτευση” του α ́ εξαμήνου του 2015. Η ζημία αυτή ίσως είναι και πολύ συντηρητική, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στις 2 Μαρτίου 2018 στο Φόρουμ των Δελφών, ο Τόμας Βίζερ, πρώην επικεφαλής αρχιλογιστής του Euro Working Group.
  2. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για την ισοπέδωση του τραπεζικού συστήματος και την απαξίωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή των ίδιων των ασφαλισμένων, τους οποίους ζημίωσαν με αρκετά δισ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται στα 200 δισ. που προαναφέραμε). Έτσι, μπήκαμε στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο λόγω μιας τόσο μεγάλης ζημιάς, η οποία θα μας… συνοδεύει για δεκαετίες. Και σκεφτείτε ότι το 2016, αν συνέχιζε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Αλλά ο… περήφανος λαός, ήθελε άλλα… κόλπα! Τα… λούστηκε και ίσως είναι έτοιμος να τα ξαναλουστεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές, πλην Καμμένου…
  3. Δεν ζήτησαν συγγνώμη όταν υποθήκευσαν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας για 99 έτη και κυρίως γιατί δεν έκαναν τα πάντα, ώστε μέσα από την αξιοποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας να προκύψει εισόδημα για την κοινωνία.
  4. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικράτησαν στα ΑΤΜ των τραπεζών με απελπισμένους ηλικιωμένους που κατέρρεαν την ώρα που περίμεναν να βγάλουν 60-60 ευρώ ημερησίως, υπό τον φόβο να τα χάσουν. Όλοι διαπιστώναμε επί μήνες χιλιάδες πολίτες να αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς υπό τον φόβο εξόδου της χώρας από το ευρώ και τον εφιάλτη ανυπολόγιστων διαστάσεων που θα ζούσαμε αν πηγαίναμε στη δραχμή. Είχε φροντίσει γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές αναφορές για… νταούλια και… ζουρνάδες που θα παίζουμε στις αγορές (τρομάρα τους…) ή για” το νόμισμα που δεν είναι φετίχ”.
  5. Δεν ζήτησαν συγγνώμη όταν καταργούσαν “το πεντάευρο του Άδωνι” στα νοσοκομεία και το αντικαθιστούσαν με μόνιμη αύξηση των κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ από το 4% στο 6% της μηνιαίας σύνταξης. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώνουν οι μικροσυνταξιούχοι από 20 πεντάευρα κάθε χρόνο και βάλε.
  6. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τα εγκλήματα του πρώτου εξαμήνου που οδήγησαν σε βίαιη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, λόγω του τεράστιου κόστους που προκλήθηκε και σε αυτό. Επέβαλαν 20 μειώσεις ή καταργήσεις συντάξεων με το Νόμο του Κατρούγκαλου, ανεβάζοντας τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια (τύφλα να έχουν τα 64 έτη του Μακρόν στη Γαλλία, όπου γίνεται χαμός…).
  7. Δεν ζήτησαν συγγνώμη που… δεν κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ.
  8. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για το γεγονός ότι υπέγραψαν την παρουσία των funds και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συνοδεία άσκησης αυτεπάγγελτης δίωξης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για όσους τους εμπόδιζαν. Συνέλαβαν τον “σύντροφο” Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον έστειλαν στην Κρατική Ασφάλεια, κατηγορούμενο για απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος!
  9. Δεν ζήτησαν συγγνώμη που, ενώ παρέσυραν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να μην πληρώνουν (“Δεν Πληρώνω”), υποσχόμενοι τη Σεισάχθεια, στη συνέχεια τους έστειλαν τον λογαριασμό με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι έγιναν “κόκκινοι” σε Εφορία, Ταμεία, ΔΕΗ, Δήμους κλπ., καθώς πίστεψαν ότι θα τους τα χαρίσει ο Τσίπρας! Ο Θεός συγχωρεί, ο Τσίπρας ποτέ! Στερνή τους γνώση να την είχαν τώρα…
  10. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τα μέτρα των 14 δισ. ευρώ που έφεραν, κατακρεουργώντας τους πάντες με την αύξηση των φόρων.
  11. Δεν ζήτησαν συγγνώμη από τον Γκίκα Χαρδούβελη που ως τελευταίος υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφερε το περιβόητο… e-mail, με το οποίο είχαμε έτοιμο τον κατάλογο των μέτρων 1 δισ. ευρώ (άντε να γίνονταν 2 δισ. ευρώ).
  12. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη διάλυση της ΔΕΗ, την οποία βύθισαν στη χρεοκοπία με ζημίες 1 δισ. ευρώ, απλήρωτες οφειλές άνω των 3 δισ. ευρώ και δανειακή έκθεση άνω των 5 δισ. ευρώ. Και αν τους ρωτήσεις θα σου απαντήσουν ότι επί των ημερών τους δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογές του Ιουλίου αν καθυστερούσαν μερικούς μήνες ακόμη, θα οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την επιχείρηση, η οποία σήμερα έχει γυρίσει σελίδα και προοδεύει με ταχύτατους ρυθμούς.
  13. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τις απίστευτες μηχανορραφίες που σκαρφίστηκαν για τις τηλεοπτικές άδειες, διαπράττοντας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και σερβίροντας… σανό στο πόπολο για το… Ινστιτούτο της Φλωρεντίας!
  14. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών καθηλώνοντας τον μισό στόλο στα αμαξοστάσια, ελλείψει ανταλλακτικών και λόγω των βλαβών που επισκευάζονταν. Έμαθαν μάλιστα τους επιβάτες να μπαίνουν μέσα και να μην πληρώνουν, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής. Αλλά ο λογαριασμός “φούσκωνε” γιατί τίποτα δεν είναι δωρεάν…
  15. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για το υπουργικό ζεύγος Παπαδημητρίου με την τεράστια περιουσία, για τους οποίους ο Ελληνικός λαός πλήρωνε το ενοίκιο τους στο Κολωνάκι…
  16. Δεν ζήτησαν συγγνώμη όταν άνοιγαν τα σύνορα και έθεταν μεγάλο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας υπό τον φόβο και τον τρόμο για την εισβολή κατατρεγμένων μεν, αγνώστων προς εμάς δε, μεταναστών, οι οποίοι ήρθαν για να… λιαστούν.
  17. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για το γεγονός ότι μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε στέκια αλητών και ορμητήρια κακοποιών, αλητών και εγκληματιών, εις βάρος των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν γιατί έχουν βάλει υψηλούς στόχους. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και ένα μέρος των καθηγητών δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργήθηκε επί πολλά χρόνια και σίγουρα πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  18. Δεν ζήτησαν καμία συγγνώμη (μάλλον δεν είχαν χρόνο… ) για το γεγονός ότι κράτησαν ανοικτή τη Βουλή μετά τις Ευρωεκλογές του 2019 για να… φυλάξουν τα νώτα τους με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, με τον οποίο αποφυλακίστηκαν δολοφόνοι, ληστές, βιαστές, παιδοβιαστές, απατεώνες και λοιποί. Ακόμη και σήμερα ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ παράγει δυσμενή για την οικονομία νομικά αποτελέσματα, κάτι που είδαμε εσχάτως με τον καταδικασμένο σε… 4 αιώνες παιδοβιαστή, ο οποίος βγήκε έξω, μετά από 10 χρόνια!
  19. Δεν ζήτησαν καμία συγγνώμη για τα εγκληματικά λάθη στην πυρκαγιά του Ματιού, όπου ο τότε υπουργός και πρώην στρατηγός (ξέρουμε ότι τέτοιοι τίτλοι ταυτίζονται με την ευθύνη και την τσίπα…), δεν είδε κανένα λάθος πουθενά! Δεν ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ούτε πήγαν στο δικαστήριο για να τους συμπαρασταθούν. Επιπλέον, όλοι είδαμε με έκπληξη το σόου που είχε στηθεί στο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας στις 12 παρά 25 το βράδυ της μοιραίας ημέρας και αφού είχαν καεί οι πάντες και τα πάντα. Απορούμε για το πού βρήκαν τη δύναμη αυτοί οι τύποι να κάνουν σόου στις κάμερες για το πότε θα πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη “Canadair”. Τέτοια αναισθησία και ξετσιπωσιά; Ειρήσθω εν παρόδω, δεν περιμέναμε να ζητήσει συγγνώμη ένας τύπος από τα Σφακιά που κατηγορούσε τους δημοσιογράφους ότι “ανακαλύπτουν” νεκρούς για να σαμποτάρουν την πιο… καλή κυβέρνηση όλων των εποχών! Τέτοια κυβέρνηση σε καταστρέφει κάθε 100 χρόνια… Επιπλέον, δεν ζήτησαν καν συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσαν μέτρα στήριξης, ούτε συμπαραστάθηκαν στους συγγενείς των θυμάτων και στους παθόντες. Ακόμη και ένα διχίλιαρο να έδιναν στον κόσμο, όπως έλεγαν, θα το… σπατάλαγαν!
  20. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για την τραγωδία στη Μάνδρα, όπου τα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχώρησαν καθώς τα λεφτά της Περιφέρειας Αττικής είχαν δεσμευτεί το 2015 για την “περήφανη διαπραγμάτευση”, ενώ οι μελέτες ήταν έτοιμες.
  21. Δεν ζήτησαν συγγνώμη όταν ο Τσακαλώτος υπέγραψε την ταφόπλακα στο Νόμο Κατσέλη και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος πλειστηριασμών α ́ κατοικίας.
  22. Δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη σκευωρία της Novartis.
  23. Δεν ζήτησαν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για το γεγονός ότι συκοφάντησαν τη χώρα στο εξωτερικό σε σχέση με τις απειλές της Τουρκίας.
  24. Δεν ζητούν συγγνώμη για τη “νεκρή Μαρία του Έβρου”, όπου διέβαλαν τη χώρα μας, υιοθετώντας μαζί με τα “τρολ” τους, τα ψεύτικα νέα που διακινούσαν επαγγελματίες απατεώνες μέσω κάποιων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των αναρτήσεων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  25. Δεν ζητούν συγγνώμη για το γεγονός ότι άρρωστα και εγκληματικά στοιχεία του χώρου τους έκαψαν δύο φορές το μνημείο της Marfin.
  26. Δεν ζητούν συγγνώμη για τις 500 διαδηλώσεις εν μέσω κορωνοϊού για να υπερασπιστούν έναν κατά συρροή δολοφόνο, συμβάλλοντας στη διάδοση της αρρώστιας την ίδια ώρα που πέθαινε κόσμος.
  27. Τέλος, δεν ζήτησαν συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες και δεν είχαν το φιλότιμο και το θάρρος να δουν… εις βάθος, την υπόθεση με τους υποψήφιους βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη, υπακούοντας στα κελεύσματα και στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας.

Όσο δεν ξέρουν τι σημαίνει συγγνώμη, όσο προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, όσο λένε μόνο ψέματα, τόσο πιο ταπεινωτική θα είναι η τιμωρία του λαού σ΄ αυτό το μόρφωμα. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όσα εφιαλτικά έζησε ο λαός, δεν ξεχάστηκαν, δεν ξεχνιούνται και δεν θα ξεχαστούν. Καλό… βόλι!

 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ