Μήνυμα στον ρωσικό λαό για τις εξελίξεις μετά το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στη Wagner ή τον ιδρυτή της, στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν ανέφερε:

«Απευθύνομαι στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των ειδικών υπηρεσιών, στους στρατιώτες και τους διοικητές που πολεμούν τώρα στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας τις εχθρικές επιθέσεις – το κάνουν με ηρωικό τρόπο. Σήμερα μίλησα για άλλη μια φορά με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων. Απευθύνομαι επίσης σε όσους παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια με δόλο ή απειλές, προχωρώντας σε ένα σοβαρό έγκλημα – μια ένοπλη εξέγερση.

Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα και αναφέρομαι στην προσπάθεια να διχαστεί η κοινωνία μας.

Η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες. Οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία»

Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, θα τιμωρηθούν. Θα βρεθούν ενώπιον του νόμου και του λαού της Ρωσίας».