Όσα συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ με δημοσιογράφους σε καφετέρια της Ερμού

Το Σάββατο πριν τις εκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί συνηθίζουν να συναντώνται με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δραστηριότητα των κομμάτων τους, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Τη συνήθεια αυτή, ακολούθησε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας μαζί τους, ανέφερε, ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στην καταμέτρηση των ψήφων αφού κλείσουν οι κάλπες αύριο στις 19:00 στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Ενδεχομένως το άλλο Σαββατοκύριακο να ολοκληρωθεί στη Βουλή το τριήμερο με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προτού διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο ίδιος, ρωτήθηκε αν προβλέπει τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη νέα Βουλή. Κανείς δεν ξέρει πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, δεν είμαι σίγουρος αν όσοι λένε σε μια δημοσκόπηση ότι θα ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, θα το κάνουν. Από πέντε ως οχτώ κόμματα, κανείς δεν ξέρει, είπε κατά πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους ήταν ο εμφύλιος μεταξύ του επαναστάτη αρχηγού των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. «Στη Ρωσία κανείς δεν έχει καταλάβει τίποτα. Και αυτά που έχω μάθει είναι συγκεχυμένα. Αλλά είναι πραγματικό, κάτι συμβαίνει» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για το πώς θα περάσει τη σημερινή ημέρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μάλλον δεν θα παίξει ποδόσφαιρο λόγω της ζέστης και θα επιλέξει πιο ήπια άθληση το απόγευμα.

Για την πρόκριση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τένις Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά του Berlin Open,  είπε ότι για λόγους ευνόητους είναι real time συνδεδεμένος με ό,τι συμβαίνει στο τουρνουά του Βερολίνου.

Για τις καλοκαιρινές διακοπές και την πιθανότητα ανάπαυλας ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα επιμείνει στα μέρη που πηγαίνει γιατί «διακοπές για εμένα είναι μόνο η Ελλάδα».

Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, με βάση την ισχυρή πιθανότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη ΝΔ, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός των ερωτημάτων που ετέθησαν από τους δημοσιογράφους στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι θέσεις είναι πεπερασμένες, οι φιλοδοξίες είναι ατελείωτες σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αρκέστηκε να προαναγγείλει ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση θα συμμετέχουν πολύ περισσότερες γυναίκες. «Δεν θα έλεγα ποτέ και μικρό ευέλικτο σχήμα. Αλλά είναι λάθος παλιά έκαναν μέρες για να πάρουν αρμοδιότητες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.