Συνελήφθησαν δύο διαρρήκτες που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, εισέβαλαν σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν χρήματα, μπουκάλια με αλκοόλ και ένα τσουρέκι.

Οι δύο δράστες, κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που τους επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι και επτά μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του πρώτου κατηγορούμενου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις και είχε καταδικαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν για παρόμοια κι άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (24/6) όταν οι δύο άντρες έσπασαν τη τζαμαρία της επιχείρησης που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο στη περιοχή του Ευόσμου, κατάφεραν να εισβάλουν στον εσωτερικό χώρο και με γρήγορες κινήσεις ξεκίνησαν να ψάχνουν τους χώρους του καταστήματος για να αποσπάσουν τη λεία τους.

Όπως κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου, οι δράστες πήραν 300 ευρώ σε χαρτονομίσματα, περίπου 100 ευρώ σε κέρματα, πέντε φιάλες (σπέσιαλ) ουίσκι αλλά και ένα τσουρέκι.

Οι δύο άντρες έγιναν αντιληπτοί και βγαίνοντας από την επιχείρηση εντοπίστηκαν σχεδόν αμέσως από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έχοντας αγκαλιά τις φιάλες αλκοόλ και μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τις πράξεις τους και υποστήριξαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.