Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο twitter την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό με τον μάγειρα στην Κρήτη, ο οποίος όπως κατήγγειλε τον έβαλαν σε δωμάτιο με ωμά κρέατα.

«Το ΣΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει από χθες και πόρισμα συντάσσεται και εκδίδεται εντός ολίγου! Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μας! Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στις παραβιάσεις», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.
Αδιανόητη καταγγελία νεαρού μάγειρα: «Με έβαλαν σε δωμάτιο με ωμά κρέατα»

Aδιανόητη περιπέτεια πέρασε νεαρός μάγειρας στην Κρήτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια εργασιών στην κουζίνα ξενοδοχείου υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι που έπεσε στο σώμα του.

Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι πως οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο άμεσα, όπως θα έπρεπε, τον έβαλαν σε έναν χώρο όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα, επειδή ήταν… ανασφάλιστος.

Το εργατικό ατύχημα σημείωθηκε όταν ο 22χρονος Βαγγέλης μετέφερε μία κατσαρόλα με καυτό λάδι που χύθηκε πάνω του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε πρόσωπο και χέρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού, στο δελτίο ειδήσεων του Star, όταν χύθηκε η κατσαρόλα επάνω του οι συνάδελφοί του τον άφησαν αβοήθητο.

«Έχω αφόρητο πόνο και στα χέρια και στο πρόσωπο. Κάποιες φορές το βράδυ όταν κοιμάμαι είναι έντονο και δεν μιλάμε για από βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι», δήλωσε στο Star ο νεαρός μάγειρας.
Η μητέρα του καταγγέλει πως μέχρι να ειδοποιηθεί ο γιατρός του καταλύματος τον έβαλαν σε έναν χώρο με ωμά κρέατα, για να περιορίσουν δήθεν τον αφόρητο πόνο από τα εγκαύματα.

«Το παιδί μου όταν κάηκε φώναζε βοήθεια να με πάτε σε νοσοκομείο. Οι υπεύθυνοι του απάντησαν ότι θα το φροντίσουμε εμείς και τον πήγαν στο δωμάτιο με τον κλιματισμό και τα ωμά κρέατα», υποστήριξε η μητέρα.