Η Ζωή Λουκά συγκέντρωσε 19.826 μόρια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων. Η βαθμολογίες της «ζαλίζουν». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. «Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» σημειώνει τονίζοντας ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Ο Γιάννης Γουζέας συγκέντρωσε 18.550 και ο Σωτήρης Αγγελόπουλος 28.300 μόρια. Όνειρό τους να μπουν στη Νομική Αθηνών. Τα ερεθίσματα που τους «τράβηξαν» στη Νομική, η έμφυτη κλίση τους αλλά και το ατελείωτο διάβασμα.

Όνειρο της Μελίνας Χατζηδάκη ήταν η Αγγλική Φιλολογία και το πέτυχε. «Νομίζω ότι έγραψα σε κάθε μάθημα αυτό που μου άξιζε, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά».

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Στον Πύργο Ηλείας, στο 2ο Ενιαίο Λύκειο, η Άντα Μυλωνά συγκέντρωσε 19.640 μόρια, καθώς έγραψε 20 σε Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά και στην Έκθεση 18,2.

Η μαθήτρια μίλησε για την επιτυχία της.

«Το βασικό ήταν ότι δεν είχα αφήσει κενά από τα προηγούμενα χρόνια. πάντα αγαπούσα τις θετικές επιστήμες και διάβαζα συστηματικά από μικρή ηλικία. Το γεγονός ότι η μαμά μου είναι μαθηματικός, βοήθησε ιδιαίτερα» είπε αρχικά.

«Έχω κάποιες σχολές που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά μου, αλλά θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Σκέφτομαι την Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο, το Μαθηματικό ή το Χημικό», αποκάλυψε η μαθήτρια.

«Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος μέσα στη χρονιά όσο την ώρα της εξέτασης. Είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία η τελική εξέταση αλλά το αντιμετώπισα. Έβρισκα και λίγο χρόνο να χαλαρώνω. Πάντα μου άρεσαν τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία. Θέλω να ασχοληθώ με τις φυσικές επιστήμες, κυρίως με τα Μαθηματικά. Τώρα χαλάρωση μέχρι να δώσω που θα περάσω» ανέφερε.

Δείτε όσα είπε