Eκλογή από τη βάση εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Οι Προεδρικοί προτείνουν διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και κάλπες για την ηγεσία στις αρχές του Σεπτέμβρη. Από την άλλη, η «Ομπρέλα» επιμένει για τα τέλη Ιουλίου εκλογή ηγεσίας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, η προεδρική «Κίνηση μελών» προτείνει για επικεφαλής της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο. Πρόκειται για μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνα και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρότεινε για πάνω από ένα πρόσωπο στην ηγεσία της ΚΟ, με καλή γνώση των οικονομικών. Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να είναι τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι, οι Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία προηγουμένως αρνήθηκε να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος. Η Αυγή ανέφερε ότι η κυρία Γεροβασίλη εμφανίστηκε αρνητική, καθώς θεωρεί ότι είναι σκοπιμότερο να πάρει τη θέση κάποιος ή κάποια που θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Παράλληλα, για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας οι «προεδρικοί» προτείνουν τον Διονύση Καλαματιάνο, ενώ η «Ομπρέλα» την Σία Αναγνωστοπούλου.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι προεδρικοί πρότειναν για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Νίκο Παππά και την Κατερίνα Νοτοπουλου.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σε εξέλιξη εδώ και περίπου τρεις ώρες, στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Παράλληλα, ζήτημα που επίσης επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Πηγή: iefimerida.gr