Οι θέσεις του Δημήτρη Νατσιού, επικεφαλής του κόμματος Νίκη, περί του δικαιώματος στην έκτρωση και της «αγωγής αγνότητας», για την οποία καλεί να διδάσκεται από το Δημοτικό, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως για το πόσο αναχρονιστικές ηχούν εν έτει 2023.

Μία από τις αντιδράσεις αυτές εξέφρασε και ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας σε Facebook και Twitter μία εικόνα από τη «Βιβλιοθήκη της Υγείας» του 1927, με θέμα τον αυνανισμό. Και αν από την ανάρτησή του στο Twitter δεν προκύπτει άμεσα συμπέρασμα για το ποιον «στοχεύει», η λεζάντα με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή του είναι ξεκάθαρη: «Αθήνα 1927 – Αθήνα 2023! Οι επικίνδυνες – συνομοσιολογικές – αντιεπιστημονικές θέσεις του κόμματος “Νίκη” μας γυρνούν 100 χρόνια πίσω. Να υπερασπιστούμε δικαιώματα, αξίες και τον ορθό λόγο».

Τι είπε, όμως, ο κ. Νατσιός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη; Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο. Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας».

Παράλληλα, πρότεινε να εισαχθεί στη διδασκαλία των παιδιών, από το Δημοτικό κιόλας, η «αγωγή της αγνότητας», μέσα από την οποία θα εκθειάζεται, όπως υπογράμμισε, ο θεσμός της οικογένειας.

«Η αγνότητα τι σχέση έχει με την οικογένεια; Μπορεί οικογενειάρχες άνθρωποι να είναι ταυτόχρονα υπερδραστήριοι σεξουαλικά» παρατήρησαν Γιώργος Παπαδάκης και Μαρία Αναστασοπούλου, ωστόσο ο κ. Νατσιός επέμεινε: «Για το Δημοτικό μιλάω… Να διδάσκουμε την αρετή της αγνότητας, πειράζει; Είναι κακό;».

Μάλιστα, συνέχισε την σκέψη του, ζητώντας, μεταξύ άλλων, «να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους της λογοτεχνίας μας… Είναι κείμενα αγνότητας, γλυκαίνουν την ψυχή των παιδιών… Να δείξουμε στα παιδιά και κάτι άλλο, μια αγωγή της προσοχής, να προβάλλουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας».