Κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ, που αφορά τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε περισσότερα από 25 πρόσωπα.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου σε ανωμοτί καταθέσεις, φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών αλλά κυρίως για πρόσωπα τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με το σκέλος που αφορά στην μη υλοποίηση της πολυσυζητημένης σύμβασης που βρέθηκε στην επικαιρότητα με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς τα πρόσωπα που ερευνώνται φέρονται, με ενέργειες αλλά και παραλείψεις τους, να ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες πήρε δρόμο για τη Βουλή το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε σε πολιτικά πρόσωπα. Η ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία φέρεται να «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών, τους πρώην υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή .