Κατά την ομιλία του στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να επιστραφούν δικαιώματα που χάθηκαν τα χρόνια των μνημονίων, ενώ τόνισε πως επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιτρέπει σε ασφαλισμένους με χρέη άνω του ορίου συμψηφισμού (6.000 ευρώ για τους αγρότες και 20.000 ευρώ για τους υπόλοιπους) να βγαίνουν στη σύνταξη.

«Ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν για πολλά χρόνια ασφαλιστικές εισφορές, όμως στο τέλος του εργασιακού τους βίου συσσώρευσαν χρέη άνω των 20.000 ευρώ, χωρίς να μπορούν να πάρουν σύνταξη. Θα παρουσιάσουμε λύση δίκαιη, ώστε να μπορούν να απολαύσουν αυτοί οι άνθρωποι ότι δικαιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι υπάρχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές επί χρόνια αλλά στο τέλος του εργασιακού τους βίου δημιούργησαν οφειλές. O κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις επιχειρήσεις να δώσουν δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς. «Να δώσουν στους εργαζόμενους τους μισθούς που τούς αναλογούν με βάση την παραγωγικότητα».

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι έχουν μειωθεί μόλις στις 32.000.