Στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί, αλλά και στα έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας αναφέρθηκε μιλώντας στο «Π» ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Βούρος. Επίσης, ο κ. Βούρος ανέλυσε τα ζητήματα που υπάρχουν με την ασφάλεια, αλλά και τις κλοπές σε δομές του Δήμου.

Ζητήσατε με επιστολή σας την ενίσχυση του Α/Τ Νέας Φιλαδέλφειας. Γιατί προχωρήσατε σε αυτή την κίνηση, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την ασφάλεια;

Για την ακρίβεια επανήλθαμε στο συγκεκριμένο θέμα και οι λόγοι είναι παραπάνω από ένας. Πέραν του λόγου της γειτνιάσεως του δήμου με την Εθνική Οδό, που εγείρει έτσι και αλλιώς ζητήματα για τους συμπολίτες μας, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί κλοπές ακόμη και σε δομές του Δήμου (σωληνώσεις σχολείων, κλοπή από την υπηρεσία πρασίνου κ.λπ). Αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι πλέον στην πόλη μας λειτουργεί μία υπερσύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με καθημερινή επισκεψιμότητα, νομίζω πως «νομιμοποιείται» το αίτημά μας για ενίσχυση τόσο του Α/Τ Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και η εξέταση του ζητήματος της επαναλειτουργίας του Α/Τ Νέας Χαλκηδόνας, που καταργήθηκε πριν μερικά χρόνια. Η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει μία ασφαλής πόλη.

Κάνοντας απολογισμό στην πρώτη σας θητεία ως δημοτική αρχή, ποια θεωρείτε τα πιο εμβληματικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί;

Σε αυτά τα 3,5-4 χρόνια της θητείας μας, είναι δεδομένο και αποδεκτό από όλους πως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις. Υγειονομική κρίση, ενεργειακή κρίση, πληθωριστική κρίση, αλλά και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή στους ΟΤΑ της απλής αναλογικής, ήταν εμπόδια που οφείλαμε να ξεπεράσουμε. Και αυτό κάναμε. Ως δημοτική αρχή ξεκινήσαμε έργα από το μηδέν, για τα οποία δεν υπήρχε καμία απολύτως προεργασία. Έργα που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται το προσεχές φθινόπωρο. Ορισμένα από αυτά είναι: η αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με την αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων φωτιστικών με φιλικούς προς το περιβάλλον και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες τύπου led. Πρόκειται για 4.685 φωτιστικά σώματα,καθώς και για 1.786 βραχίονες στήριξης φωτιστικών σωμάτων, που σταδιακά αλλάζουν την εικόνα σε κάθε πλατεία, σε κάθε γωνιά, σε κάθε δρόμο της πόλης μας, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους. Επίσης πρέπει να αναφερθώ στα έργα ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, ανάμεσα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και το αγαπημένο σε όλους μας άλσος, στην κατασκευή ενός νέου παιδικού/βρεφονηπιακού σταθμού σε συνεργασία με την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος, στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων, στην ενίσχυση της ανακύκλωσης με τοποθέτηση καφέ κάδων σε κάθε γειτονιά. Έργα και παρεμβάσεις για τα οποία δουλέψαμε σκληρά, με μεράκι, με σχέδιο και σήμερα είναι ορατά σε όλους τους δημότες και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας σε σχέση με τα έργαγια την τρέχουσα αλλά και την επόμενη δημοτική περίοδο;

Πέραν από τα έργα που ήδη υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται, χωρίς ίχνος έπαρσης ή αλαζονείας, όλα τα στελέχη και τα μέλη της δημοτικής μας αρχής αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε για όλα εκείνα που έχουμε σχεδιάσει και πρέπει να γίνουν την προσεχή περίοδο (2023 -2028), αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του δήμου μας. Χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, το Πράσινο Ταμείο, αλλά και από ευρωπαϊκά προγράμματα, ύψους 18 εκατ. ευρώ συνολικά. Πόροι για απαλλοτριώσεις, ψηφιακές υπηρεσίες, δράσεις και εφαρμογές για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, για λύσεις κυκλοφορίας, έξυπνες διαβάσεις και νέους χώρους στάθμευσης, για γωνιές ανακύκλωσης, για δράσεις αντισεισμικής προστασίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την περαιτέρω ανάδειξη του πανέμορφου άλσους μας. Όλα αυτά θα καταγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα που πρόκειται σύντομα να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας.

Έχετε «ζεστάνει μηχανές» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ποια είναι η «ανθρωπογεωγραφία» της παράταξής σας;

Την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» απαρτίζουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί, αλλά και πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά, άξιες συμπολίτισσές μας και άξιοι συμπολίτες μας, που δεν φέρουν κάποια κομματική ταυτότητα, αλλά και στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Άνθρωποι που τους ενώνει η διάθεση προσφοράς, που επιθυμούν να δουλέψουν ανιδιοτελώς, υλοποιώντας τον κοινό μας σχεδιασμό για μία σύγχρονη, όμορφη και περιποιημένη πόλη. Μία πόλη που χαίρεσαι και θα χαίρεσαι να ζεις!

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο