Το νέο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα το προσεχές τριήμερο θα είναι διαρκείας, καθώς το θερμόμετρο θα μείνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του μήνα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κάνει λόγο για δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα από αύριο, 20 Ιουλίου, μέχρι και 28 Ιουλίου.

Μάλιστα, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.500 μ., η μέση θερμοκρασία αναμένεται να είναι 14 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα! Χαρακτηριστικό αυτή της θερμής περιόδου, όπως αναφέρει, είναι η εκτεταμένη έκταση που καλύπτουν οι θερμές αέριες μάζες, κατακλύζοντας όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, φτάνοντας μέχρι την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45°C τις επόμενες ημέρες, τιμή που ήδη σημειώθηκε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19/7 στη Σικελία.

Σάκης Αρναούτογλου: Δεν τελειώνουμε με τον καύσωνα

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του είναι κατηγορηματικός ότι θα υπάρχει κορύφωση του δεύτερου κύματος του καύσωνα την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, στους κλειστούς κάμπους θα έχουμε 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, φτάνοντας δηλαδή τους 45 – 46 και στα ορεινά σημεία θα έχουμε 8 βαθμούς λιγότερους.

Η ανάρτηση του Αρναούτογλου:

«Η θερμοκρασία ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ με μια μόνο ματιά! Φίλες και φίλοι!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα, σας παρακαλώ, γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!