Σοκάρει η υπόθεση δολοφονίας ενός 64χρονου άνδρα της Μενεμένη Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε από αστυνομικούς στο κρεβάτι του σπιτιού του μέσα σε μια λίμνη αίματος με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο σώμα και στο πρόσωπο και πάνω στον τοίχο γραμμένη η λέξη «Παιδεραστής».

Όπως αναφέρουν στην Karfitsa.gr κάτοικοι της οδού Καζαντζάκη που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η γειτονιά ήταν μέχρι πρότινος ήσυχη και δεν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν. Οι ίδιοι αναφέρουν πως δεν ακούστηκε κάτι γύρω στη γειτονιά την ώρα που τελούνταν το έγκλημα και πως λόγω καύσωνα δεν βρισκόταν έξω ώστε να ακούσουν ή να δουν κάτι.

Την ίδια ώρα οι αρχές εξετάζουν την αιτία που οδήγησε στην αιματηρή δολοφονία του 64χρονου. Ο καθ’ ομολογίαν 29χρονος δράστης μετά την πράξη, μετέβη μόνος του στη ΓΑΔΘ και παραδόθηκε με το μηχανάκι του θύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος πήγε περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 20/07 στο διαμέρισμα του 64χρονου προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες με αμοιβή. Τότε, όπως υποστήριξε ο νεαρός, ο 64χρονος επιχείρησε να τον βιάσει. Ο 29χρονος στη συνέχεια χτύπησε το θύμα και το μαχαίρωσε. Έγραψε έπειτα τη λέξη «Παιδεραστής» στον τοίχο.

Μετά από την ομολογία του 29χρονου, οι αρχές μετέβησαν άμεσα στο σημείο που τους υπέδειξε ο ίδιος και εντόπισαν το θύμα. Ο 29χρονος καθ’ομολογίαν δράστης του φονικού συνελήφθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία:

«Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 29χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα (20-07-2023) ο 29χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου ομολόγησε διάπραξη ανθρωποκτονίας και καθ’ υπόδειξή του εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Μενεμένης νεκρός ο 64χρονος, ο οποίος έφερε τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο, καθώς και πολλαπλές εκχυμώσεις στην κεφαλή. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση και φωτογράφηση του χώρου. Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».