«Χτυπιέται» αλύπητα από την πύρινη λαίλαπα η Δυτική Αττική καθώς  οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν μετά τις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα πήραν μεγάλη διάσταση με τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

Συγκεκριμένα είχαμε τρεις μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Θέση Καραούλι στην περιοχή Πουρνάρι, στο Μελετάκι Μεγάρων και Αγία Σωτήρα.

Την ίδια ώρα ήχησε μήνυμα 112 και πάλι αυτή την φορά για να εκκενωθεί η Οινόη προς Ερυθρές και λίγο αργότερα ο Άγιος Ιωάννης Κορακάς προς Μάνδρα!

Όλα ξεκίνησαν από την αναζωπύρωση που έγινε λίγο μετά τις 3:30 στο Καραούλι Μεγάρων.

Αυτήν την στιγμή η φωτιά από το Μελετάκι Μεγάρων κατευθύνεται προς Οινόη με την Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα 112 στους κατοίκους και να τους καλεί σε εκκένωση προς Ερυθρές.

Στην περιοχή Πουρνάρι – Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415.

Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Καίγονται σπίτια στην Αγία Σωτήρα
Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας! Αστραπιαία η φωτιά διασταύρωσε το δρόμο και  πέρασε στις αυλές των σπιτιών.

Οι δύσκολες συνθήκες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που προσπαθούν να κρατήσουν την πύρινη λαίλαπα μακριά από τα σπίτια. Ωστόσο αυτό στάθηκε ακατόρθωτο καθώς ήδη στην Αγία Σωτήρα καίγονται σπίτια.

Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο λόγω του ότι η περιοχή είναι «πνιγμένη» μέσα στα ξερά χόρτα.

 

Μήνυμα 112 σε 4 περιοχές και δυο ώρες αργότερα στους κατοίκους της Οινόης
Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να εκκενώσουν προς Οινόη. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Αντιδήμαρχος Μάνδρας: «Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό»
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Μάνδρας, Ευαγγελία Κουτσοδήμα που μίλησε στο MEGA, τα ενεργά μέτωπα είναι σε Αγία Σωτήρα, Καραούλι και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

«Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό. Έχουμε ένα μέτωπο στην Αγία Σωτήρα, ένα στη θέση Καραούλι και το τρίτο κοντά στο δάσος της Σκιάθας στο σημείο Άγιος Ιωάννης. Οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες».

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών λόγω πυρκαγιάς
Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.