Η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας είναι σοκαρισμένη, από τον θάνατο του 46χρονου από θερμοπληξία, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/7).

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο άτυχος άνδρας απασχολούνταν σε ένα ψητοπωλείο της περιοχής και το μεσημέρι επιστρέφοντας στο σπίτι του ένιωσε αδιαθεσία.

Πώς έγινε το περιστατικό
Η μητέρα του ειδοποίησε έναν ιδιώτη γιατρό και τους είπε ότι θα έπαθε θερμοπληξία και έτσι ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο 46χρονος διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας, στις 5 το απόγευμα. Ο άνδρας ήταν χωρίς σφυγμούς, χωρίς αναπνοή, με διεσταλμένες τις κόρες των ματιών του και με 41 βαθμούς θερμοκρασία σώματος.

Οι γιατροί προσπάθησαν αμέσως να κάνουν ΚΑΡΠΑ και διαδικασίες ανάνηψης και στην συνέχεια διασωληνώθηκε. Δυστυχώς, μετά από μισή ώρα διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από τους γιατρούς έγινε μια υπερπροσπάθεια προκειμένου αυτός ο άνθρωπος να κρατηθεί στη ζωή, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατόν.

Αρχικά, υπήρξε μια σύγχυση σχετικά με το αν ο 46χρονος δούλευε ως ντελίβερι, αν αυτό συνέβη την ώρα της εργασίας ή σε άκυρο χρόνο. Ομως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του OPEN, ήταν σίγουρα απασχολούμενος της επιχείρησης, για αυτό και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου.

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου στην Εύβοια: Ο 46χρονος δούλευε για χρόνια ανασφάλιστος
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στην Εύβοια, Αντώνης Κούκουρας, μίλησε στο ίδιο μέσο για τον θάνατο του 46χρονου το απόγευμα της Πέμπτης (20/7).

«Είμαστε συντετριμμένοι και οργισμένοι από τον θάνατο του 46χρονου στην Χαλκίδα. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια τους να βγάλουνε το μεροκάματο για να ζήσουνε, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ειδικά οι συνάδελφοι οι διανομείς δουλεύουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, στις οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις υποχρεώνονται να δουλέψουν. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον χαμό του 46χρονου προβήκαμε σε ενέργειες και επικοινωνήσαμε και με την Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα επισκεφθήκαμε καταστήματα εστίασης και απαιτήσαμε 12:00-17:00 να σταματήσει το ντελίβερι για τις επόμενες μέρες», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στην Εύβοια.

Σε ερώτηση αν εργαζόταν ανασφάλιστος ο 46χρονος στο ψητοπωλείο ο κ. Κούκουρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Επειδή τυχαίνει το κατάστημα εστίασης να είναι κοντά στο Εργατικό Κέντρο, μέσα στο κέντρο της Χαλκίδας, ήταν ευρέως γνωστό ότι δούλευε ανασφάλιστος για χρόνια ως διανομέας με το ποδήλατό του στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Επίσης μας προξένησε μεγάλη εντύπωση το Δελτίο Τύπου που έβγαλε το νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι δεν ήταν διανομέας. Εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι ο συνάδελφος δούλευε εκεί πέρα, ήταν προφανώς ανασφάλιστος, αλλά αυτό πρέπει να το ελέγξουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες».