Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο πάνω από την πόλη Ταγκανρόγκ στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και ότι θραύσματα του πυραύλου τραυμάτισαν πολίτες και κατέστρεψαν κτίρια.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Κίεβο, το οποίο σπάνια σχολιάζει επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας ή σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ της Ρωσίας, που περιλαμβάνει το Ταγκανρόγκ και βρίσκεται κοντά στην Ουκρανία, Βασίλι Γκολούμπεφ, είπε ότι μία καφετέρια και ένα μουσείο επλήγησαν και έσπασαν τα παράθυρα ενός κτιρίου κατοικιών. Πρόσθεσε ότι εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, αλλά ότι κανείς δεν σκοτώθηκε. Βίντεο από την περιοχή που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έδειξαν ένα χαμηλό κτίριο μερικώς ερειπωμένο.

Σε άλλη περίπτωση, αναφέρθηκε ότι έκρηξη σημειώθηκε σε διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική πόλη Σαμάρα. Ο βουλευτής Alexander Khinshtein είπε, ότι η έκρηξη στο διυλιστήριο που ανήκει στη Rosneft, φαίνεται να προκλήθηκε από βόμβα. «Ευτυχώς δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές και θύματα», είπε στο Telegram. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, ότι ένα άτομο που πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη, είχε συλληφθεί.

Τμήματα της Ρωσίας, ειδικά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, έχουν συχνά πληγεί από βομβαρδισμούς ή επιθέσεις με drone κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι εγκαταστάσεις ενέργειας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις ήταν συχνοί στόχοι.