Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4, προβλέπεται σήμερα για έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), παραμένει σε γενική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα από τα μέτωπα των πυρκαγιών καθώς η νύχτα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους κατοίκους της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Μαγνησίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός. Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού παραμένει σε υψηλή επιφυλακή καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, ενώ για πολλές περιοχές της χώρας παραμένει και σήμερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.