Επίσκεψη στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, όπου επόπτευσε στα σημαντικότερα εκ των έργων, συνολικού προυπολογισμού 10 εκ ευρώ, που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ στη συνάντηση με τον δήμαρχο Α. Μαυρίδη και συνεργάτες του, ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πρώτος σταθμός του περιφερειάρχη ήταν το δημοτικό στάδιο Πεύκης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις σύγχρονες βιοκλιματικές εγκαταστάσεις του 3ου εξαθέσιου δημοτικού σχολείου καθώς και του 1ου μονοθέσιου και 2ου μονοθέσιου νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης στο Ηλιακό Χωριό, με προϋπολογισμό κατασκευής τους μέσω ΠΕΠ Αττικής 3.251.701 ευρώ, τα οποία θα εγκαινιαστούν τον Σεπτέμβριο. Μαζί με το δήμαρχο Α. Μαυρίδη, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε στην Κάτω Πεύκη, το σημείο όπου θα κατασκευαστεί ΚΑΠΗ προϋπολογισμού 782.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο δήμο, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη και Υγείας Γ. Κεχρή, παρέδωσε ένα επιπλέον απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.

Στο γραφείο του δημάρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου και τη στήριξη της Περιφέρειας στην ωρίμανση έργων και αναγκαίων υποδομών για το προσεχές μέλλον.

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Α. Μαυρίδης, αναφερόμενος στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, είτε από ίδιους πόρους, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, επεσήμανε ότι μεταξύ αυτών είναι και έργα ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, το ανακατασκευασμένο γήπεδο της Πεύκης, ενώ «για την χρηματοδότηση του ΚΑΠΗ με την αμέριστη υποστήριξη του περιφερειάρχη ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στενή συνεργασία με τον Α Μαυρίδη και την ολοκλήρωση «εντός της θητείας» τους, όπως είπε, ενός σχολικού συγκροτήματος με δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο στο Ηλιακό χωριό. Επισήμαινε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων παραδόθηκαν δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, μαζί με καφέ κάδους. «Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας. Παράλληλα, προχωράμε και στην κατασκευή του ΚΑΠΗ, το οποίο από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευθεί ότι θα συμβάλουμε προκειμένου να ανεγερθεί. Η τρίτη ηλικία και οι ευπαθείς ομάδες γενικότερα, έχουν την αμέριστη προσοχή και συμπαράστασή μας», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ