Αυτή είναι η πρώτη νίκη για το Κίνημα της Πετσέτας, την κίνηση πολιτών της Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες. Η κίνηση πολιτών είχε προχωρήσει σε καταγγελίες, κατακεραυνώνοντας τις καταχρηστικές πρακτικές εκ μέρους των επιχειρηματιών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χρήστο Γεωργούση, έβαζαν σωματοφύλακες και χρεώνουν τις ξαπλώστρες 120 ευρώ.

Η μισή παραλία Σάντα Μαρία χωρίς ξαπλώστρες

Η είδηση έγινε γνωστή από χρήστη του Facebook, ο οποίος κοινοποίησε στην ομάδα «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Κυβερνητική παρέμβαση: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες»

Κυβερνητική παρέμβαση: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες»

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία κατέστησε σαφές ότι δεν θα χαριστεί στο ζήτημα των παραλιών.

Με εντολή του Κωστή Χατζηδάκη, θα ενταθούν οι έλεγχοι στις παραλίες. Στόχος είναι η διασφάλιση της τήρησης των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος, και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι», τόνισε σε δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Έδωσα εντολή στη νέα γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νάγια Κόλλια ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», πρόσθεσε.