Ένας 73χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, με την Αστυνομία να έχει συλλάβει ακόμα έναν 44χρονο γιατρό και έξι γυναίκες 44, 41, 41, 38, 37 και 28 ετών που είχαν διαφορετικούς ρόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος είναι τρία. Ο εγκέφαλος Γ.Ι. είναι γυναικολόγος – μαιευτήρας και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στο κύκλωμα «βιομηχανίας γεννήσεων». Το δεύτερο μέλος με αρχικά Κ.Κ. είναι χειρουργός γυναικολόγος και το τρίτο μέλος με αρχικά Δ.Δ. είναι κλινικός εμβρυολόγος.

Προθεσμία μέχρι την Κυριακή 13 Αυγούστου έλαβαν οι συλληφθέντες

Οι εννέα συλληφθέντες του κυκλώματος «βιομηχανίας γεννήσεων» από τα Χανιά έλαβαν προθεσμία έως την Κυριακή (13/08), για να απολογηθούν. Το βράδυ της Τετάρτης, 9 Αυγούστου, οι συλληφθέντες που – σύμφωνα με την ΕΛΑΣ – δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων» στα Χανιά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν.

Μερικά λεπτά μετά τις 18:30, οι κατηγορούμενοι πέρασαν το «κατώφλι» του εισαγγελέα και ύστερα από «μαραθώνια» διαδικασία, η οποία διήρκησε 7 ώρες, πήραν προθεσμία ώστε να απολογηθούν την προσεχή Κυριακή (13/08).

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου ιατρού –ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλωμάτος–ανέφερε ότι «η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη, πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μία μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία, γιατί ο όγκος της δισκογραφίας είναι δυσθεώρητος», μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ακόμη, τόνισε πως ο εντολέας του υποστηρίζει ότι «ο μοναδικός του σκοπός ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που είχαν στόχο να γίνουν γονείς και ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα Μέσα ενημέρωσης».

Ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου, εννέα συλληφθέντες ως μέλη κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας καθώς και εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.