Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που έχουν παρθεί από τους προφυλακισμένους Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διερεύνηση του εγκλήματος αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το μαχαίρωμα στον 29χρονο Μιχάλη έγινε σε τυφλό σημείο, δηλαδή σε περιοχή όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Οι εξετάσεις θα δείξουν αν τα δείγματα που έχουν συλλεχθεί από τους συλληφθέντες χούλιγκαν θα αντιστοιχηθούν με αυτά που βρέθηκαν στον άτυχο 29χρονο, ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος εξ αυτών είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή.

Τα αποτελέσματα DNA θα είναι έτοιμα σήμερα και η εκτίμηση είναι ότι θα αντληθούν έστω κάποια χρήσιμα στοιχεία, όπως το ποιος χτύπησε με καδρόνι τον Μιχάλη Κατσουρή, αφού είχε ήδη χτυπηθεί με μαχαίρι.

Στο μικροσκόπιο του εγκληματολογικού μπαίνουν 60 ευρήματα που εντοπίστηκαν στον χώρο των αιματηρών επεισοδίων που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με τους οπαδούς (συνεργούς) του Παναθηναϊκού, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν, αλλά και δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες που βρέθηκαν στην κατοχή δύο χούλιγκαν.

Από αυτά ξεχωρίζουν δύο πτυσσόμενα μαχαίρια που βρέθηκαν πάνω σε έναν Αλβανό και σε έναν 23χρονο Κροάτη. Στόχος του ειδικευμένου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. είναι να διαπιστώσει αν σε αυτά τα μαχαίρια υπάρχει δείγμα DNA του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο ένας ανήκει στον προφυλακισμένο Αλβανό από τη Νέα Σμύρνη, που δήλωσε στις αρχές πως είναι «εργαλείο» της δουλειάς του, καθώς είναι ηλεκτρολόγος. Ο άλλος ανήκει σε 23χρονο Κροάτη, ο πατέρας του οποίου δήλωσε στην Κροατία πως δεν είναι δικός του, αλλά ένας Έλληνας τον πέταξε σε αυτόν, ενώ πρόσθεσε πως ο γιος του δεν τον ακούμπησε..

Οι έρευνες εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή ή από τα νύχια του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με εκείνα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το Mega, είναι πολύ δύσκολη η ανάλυση των βίντεο που έχει στην κατοχή τους οι Αρχές, καθώς τα καπνογόνα και οι φωτοβολίδες που πέφτουν «καίνε» την εικόνα.

Η Αστυνομία εξετάζει τον τρόπο που έδρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν καθώς και τις επαφές τους με Έλληνες συνεργούς και την οργάνωση στον τρόπο δράσης τους, κατά τη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 με 6 από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ενόψει του αγώνα του Champions League, μεταξύ της ομάδας τους, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» είναι αδερφοποιημένοι με τους Σέρβους του Ερυθρού Αστέρα και αποκαλούνται «Ορθόδοξα Αδέρφια».

Η Αστυνομία απέτρεψε τη συνάντηση των οπαδών των δύο πλευρών (Ολυμπιακοί και Σέρβοι εναντίον Παναθηναϊκούς και Κροάτες) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα. Ωστόσο, οι χούλιγκαν συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροδρόμιο της Αθήνας μετατράπηκε τότε σε πεδίο μάχη; και από «θαύμα» δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ είχε εντοπίσει 35 Κροάτες σε σύνδεσμο οπαδών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετοχή στα επεισόδια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Από τις συμπλοκές στο αεροδρόμιο είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα, πέντε ή έξι εκ των οποίων (Κροάτες) βρίσκονται ανάμεσα στους φυλακισμένους για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr