Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας εξιχνιάσθηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης, με την μέθοδο «phishing» με λεία 72.535 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκε μία αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ως προς το χρονικό των εξιχνιάσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας διερεύνησαν αρχικά υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος ατόμου στην πόλη της Λαμίας.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε, βραδινές ώρες της 18 προς 19 Μαΐου του 2022, άγνωστοι αρχικά δράστες, ενεργώντας με την μέθοδο «Phishing», υπέκλεψαν τα στοιχεία – κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του ανωτέρω παθόντα και στην συνέχεια μπήκαν παράνομα στον τραπεζικό του λογαριασμό και μετέφεραν χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό– ψηφιακό πορτοφόλι, δικαιούχος του οποίου, όπως ακολούθως διακριβώθηκε, ήταν η αλλοδαπή που ταυτοποιήθηκε. Από την ανάλυση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο επίμαχος τραπεζικός λογαριασμός – ψηφιακό πορτοφόλι, είχε ενεργοποιηθεί με αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση πίστωση και διακίνηση, μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, εγκληματικού προϊόντος προερχόμενου από απάτες, οι οποίες τελέστηκαν την ίδια χρονική περίοδο σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.