Μια νέα λίστα που αναθεωρεί προς τα κάτω τον αριθμό των ατόμων που είναι αγνοούμενοι ετοίμασαν οι Αρχές στη Χαβάη, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 388 ονόματα, δηλαδή σαφώς λιγότερα από περίπου 800-1.000 των παλαιότερων καταλόγων.

Αν και υπήρξε μια διακύμανση στον αριθμό των ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την πυρκαγιά της 8ης Αυγούστου, η οποία ισοπέδωσε την πόλη Λαχάινα, εξακολουθεί να ανέρχεται σε 115.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) με εκπαιδευμένους σκύλους συνεχίζουν την έρευνα στα ερείπια. Ως τώρα έχουν ερευνήσει το 100% των μονώροφων κατοικιών και πλέον συνεχίζουν με τα πολυώροφα.

Το έργο της αναγνώρισης εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο λόγω της κακής κατάστασης των σορών. Οι ταυτοποιημένες σοροί ανέρχονται σε 46, εκ των οποίων μία ανήκει σε ένα αγόρι πετά ετών. Η πλειονότητα των ταυτοποιημένων σορών ανήκει σε ηλικιωμένους.

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι μήνυσαν άλλη μία εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού, την Hawaiian Electric, με το σκεπτικό ότι «η σκόπιμη και κακόβουλη» κακοδιαχείριση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκάλεσε την καταστροφή. Η πυρκαγιά ήταν η φονικότερη καταστροφή που έπληξε τις ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα.