Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος στο πλαίσιο της περιοδείας του, εν όψει εσωκομματικών εκλογών.

Όπως αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Τσακαλώτος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις, σχετικά με την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα. Στη συζήτηση μεταξύ άλλων,«αναδείχθηκε η αξία της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, ως αξίες που είναι πρωτεύουσες για την Αριστερά».

Παράλληλα, στη συζήτηση, «αποσαφηνίστηκε ο τρόπος με τον οποίο νοηματοδοτεί η Αριστερά την έννοια της ασφάλειας. Κάτι που περιλαμβάνει, όπως είπε ο Ευ. Τσακαλώτος, τις ζωντανές γειτονιές, τις εργασιακές συνθήκες και όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής, χωρίς να εξαντλείται στη στείρα αστυνομοκρατία».

Έγινε επίσης σαφές «ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικές ιδέες, αλλά μπορούν να γίνουν πραγματική πολιτική, ικανή να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις ανάγκες των πολλών».

«Η ιδεολογική μάχη όμως πρέπει να δοθεί, γιατί ο καπιταλισμός και οι υποστηρικτές του δουλεύουν συστηματικά στο επίπεδο των ιδεών. Σε αυτό η Αριστερά οφείλει να αντιπαραθέσει τις αξίες, τις αναλύσεις της, και τις προτάσεις πολιτικής της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.