Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 45χρονου συλληφθέντα για εμπρησμό στον Αυλώνα.

Το αδίκημα που του απαγγέλθηκε είναι εμπρησμός από πρόθεση (κακούργημα). Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε θα κρατείται.

Νωρίτερα, μέσω του δικηγόρου του Κων. Γώγου, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί κάθε σχέση με την κατηγορία του εμπρησμού.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο 45χρονος είχε βάλει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα και έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του δράστη.

Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάμματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ακολούθως της σύλληψής του κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος, προκάλεσε συνολικά 7 πυρκαγιές χρησιμοποιώντας σπίρτα και πανί, ενώ τον έχουν πιάσει και οι κάμερες.  Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, εκεί όπου οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του.